Raidījums: Mainījusies auto detaļu zagļu iecienītā marka (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīna "Volvo". Ilustratīvs attēls.
Automašīna "Volvo". Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

"BMW" automašīnu īpašnieki var elpot nedaudz brīvāk un par savu auto drošību uztraukties nedaudz mazāk, jo spēkratu apzadzējiem parādījušās citas prioritātes - "Volvo" detaļas, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Apzagto auto topa augšgalā vairs neesot ne "BMW", ne "Audi", ne "Mercedes". Visbiežāk garnadži metot acis uz "Volvo" spēkratiem. Zagti tiekot gan spoguļi, gan motora pārsega restes, bet galvenais mērķis ir priekšējie lukturi. Kāda sieviete, kuras "Volvo" apskādējuši zagļi, noskaidrojusi - jauni lukturi maksā 800 eiro, bet lietoti - 430 eiro.

Visvairāk tiekot apzagti 2014. un 2015. gada auto, bet vecākas mašīnas tiek apskādētas retāk. Jaunajos spēkratos viss būvēts tā, lai īpašniekam būtu ērti nomainīt detaļas, līdz ar to lukturi, piemēram, varot nozagt vien dažu sekunžu laikā.

Vienkāršākais veids, kā nodrošināties pret iespējamiem zaudējumiem, ir iegādāties KASKO apdrošināšanu, tomēr tas negarantē, ka zagļi auto neapskādēs. 

Drošākie veidi, kā pasargāt savu auto, esot tos novietot apsargājamās autostāvvietās vai garāžās, nodrošināt lukturus ar papildus fiksētājiem, lai tos nav tik viegli, kā arī marķēt auto lukturus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu