"Barcelona" un Minhenes "Bayern" vienojas par Koutinju īri

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Filipe Koutinju
Filipe Koutinju Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola grands "Barcelona" un Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern" panākuši principiālu vienošanos, kas paredz, ka Filipe Koutinju tiks izīrēts Vācijas komandai, piektdien paziņoja abi klubi.

Koutinju netika iekļauts "Barcelona" komandas pieteikumā piektdien notikušajai sezonas atklāšanas spēlei, kurā Katalonijas klubs spēkojās ar Bilbao "Athletic", tikmēr komandas direktors Giljermo Amors apstiprināja, ka Brazīlijas futbolists drīzumā varētu pievienoties "Bayern".

"Varam apstiprināt, ka pašlaik ir panākta vienošanās par Koutinju īri uz "Bayern", tomēr atlikušas vēl pēdējās formalitātes," teica Amors.

Šo informāciju apstiprināja arī "Bayern" sporta direktors Hasans Salihamidžičs.

"Varu apstiprināt, ka mēs bijām Barselonā un panācām vienošanos ar klubu, kā arī ar spēlētāja aģentu," Vācijas medijam "ZDF" teica direktors. "Mums ir labas attiecības ar "Barcelona" komandu. Mums gan vēl pietrūkst pēdējās formalitātes, piemēram, paraksts uz spēlētāja medicīnas kartes, tomēr mēs esam gandarīti, ka mūsu rīcībā tagad būs Koutinju."

Brazīlietis "Barcelona" klubam pievienojās pērn, kad par viņu tika samaksāti 120 miljoni eiro. Tāpat līgumā tika iekļauti papildus 40 miljoni eiro bonusos.

Tomēr neraugoties uz lielo līguma summu, spēlētājs tā arī nespēja iejusties "Barcelona" komandas sastāvā, sākotnēji spēlējot pussarga pozīcijā kopā ar Ernesto Valverdi, mēģinot viņam palīdzēt atgūt sportisko formu.

Koutinju lielākoties spēles gan nācās noraudzīties no malas, bet vairāki futbola zinātāji mēļoja, ka viņa spēles stils un nostāja neesot gājusi roku rokā ar Lionela Mesi domām.

Savukārt viens "Barcelona" komandas ilggadējiem līderiem Žerārs Pikē iepriekš medijiem pauda, ka labprāt vēlētos, lai Koutinju paliek vienībā.

"Vēlos, lai viņš paliek, tomēr svarīgākais ir tas, ko grib viņš. Es vēlos, lai Koutinju ir laimīgs," savu komandas biedru atbalstīja spānis.

Paredzams, ka Koutinju "Bayern" rindās būs krietni lielāka loma, jo klubu pēc aizvadītās sezonas pameta tās ilggadējie līderi Arjens Robens un Franks Riberī, kuri lielākoties spēlēja tieši pussarga pozīcijā.

Futbolista došanās uz Vāciju varētu ietekmēt "Barcelona" iespējas panākt vienošanos ar Neimaru, jo iepriekš šajā darījumā tika pieminēts tieši Koutinju, kurš apmaiņā pret savu tautieti un lielu naudas summu dotos uz Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Zīmīgi, ka Katalonijas klubs šajā starpsezonā jau iztērējis 250 miljonus eiro.

"Jau gana daudz runāts par Neimaru," teica Amors. "Viņš katru dienu ir avīzēs, tāpēc nedomāju, ka mums šobrīd vajadzētu iedziļināties šajā situācijā. Kamēr tirgus ir atvērts, viss kaut kas var notikt, tomēr pagaidām kustības nav un Neimars ir PSG spēlētājs."

Spānijas futbola čempionāta iepriekšējās sezonas uzvarētāja "Barcelona" piektdien jauno sezonu sāka ar pēdējo minūšu zaudējumu, turklāt traumu guva viens no vadošajiem uzbrucējiem Luiss Svaress.

"Barcelona" viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Bilbao "Athletic" futbolistiem, kuriem uzvaru ar akrobātisku sitienu izrāva Aritss Aduriss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu