Lidmašīnas nolaišanās kukurūzas laukā Krievijā: pirms pacelšanās apkalpe divas reizes tikusi brīdināta par putniem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lainera Airbus-A321 apkalpe, kas izglāba 266 pasažieru dzīvības, veiksmīgi nosēdinot kukurūzas laukā lidmašīnu, kurai nedarbojās abi dzinēji, vismaz divas reizes jau pirms pacelšanās gaisā bija brīdināta par lidostas apkārtnē esošajiem putnu bariem, tā, atsaucoties uz pārtvertajām dispečerdienesta sarunām, vēsta mediju projekts "Baza".

"Urālu aviolīniju" piloti no Žukovskas lidostas izlidoja plkst. 6.12 un jau pēc divām minūtēm pilots ziņoja par to, ka viens no dzinējiem ir pārstājis darboties.

Dispečers viņiem atļāvis atgriezties lidostā, taču pēc tam, kad darbību pārtraucis arī otrs lainera dzinējs, šādas iespējas praktiski vairs nebija.

Pārtvertās sarunas arī liecina, ka pilots nav kritis panikā un pēc smagās piezemēšanās kukurūzas laukā informējis dispečeri par savu atrašanās vietu, veiktajām darbībām, lai nodrošinātu pasažieru evakuāciju, kā arī par ievainoto skaitu.

» "Godīgi sakot, es nemaz nejūtos kā varonis." Pilots atklāti par piezemēšanos kukurūzas laukā Krievijā

Kopš brīža, kad apkalpe informēja par ārkārtas nosēšanos, un autobusu izsūtīšanas no lidostas pasažieru uzņemšanai, pagājušas 30 minūtes.

Negadījuma brīdī lidmašīnā atradās 226 pasažieri un 7 apkalpes locekļi. Laimīgā kārtā bojā gājušo nav. Lidmašīnas komandieris – Damirs Jusupovs, kā arī otrais pilots Georgijs Murzins saņēmuši Krievijas varoņa zvaigznes.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu