Ukraina notvērusi aizbēgušo Izraēlas tīmekļa narkotirgoni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Amoss Dovs Silvers
Amoss Dovs Silvers Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Ukraina sestdien, 17. augustā, pavēstīja, ka notvērusi aizdomās par interneta narkotiku tirdzniecības tīkla vadību turēto Izraēlas un ASV pilsoni Amosu Dovu Silveru, kuram no varas pārstāvjiem bija izdevies aizbēgt pirms nosūtīšanas uz Izraēlu.

Kā pavēstīja Ukrainas drošības dienests SBU, Silvers ir "vienā no mūsu valsts reģioniem" un tiks izdots Izraēlai "tuvākajā nākotnē".

SBU arī apliecināja, ka aizturēti trīs šī dienesta darbinieki, kas tiek turēti aizdomās, ka palīdzējuši Silveram bēgt Kijevas Borispiļas lidostā izdošanas procesa gaitā.

Kijevas prokuratūra iepriekš ziņoja, ka Silvers ceturtdien bijis galvaspilsētas lidostā, lai tiktu nosūtīts uz Izraēlu, bet aizbēdzis no apsargiem un "pazudis".

Silvers tika aizturēts martā un apsūdzēts, ka viņš vadījis organizāciju, kurai bijuši sakari ar ASV, Ukrainu, Izraēlu un Vāciju, izmantojot ziņapmaiņas platformu "Telegram".

Silvera organizācijas apgrozījums sasniedzis desmitiem miljonu eiro, apliecināja Izraēlas policija. Silvers izveidojis Izraēlas interneta narkotiku tirdzniecības vietu "Telegrass".

Izraēla atļāvusi medicīniskās marihuānas eksportu, bet šīs narkotiskās vielas ražošana un tirdzniecība rekreācijas mērķiem ir aizliegta.

Kā norādīja Izraēlas policija, Silvers un viņa līdzzinātāji tirgojuši ne tikai marihuānu, bet arī "Ecstasy", LSD, kokaīnu un citas bīstamas vielas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu