Austrālijā kāds pāris guvis smagus ievainojumus, cīnoties ar liela izmēra ķirzaku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Austrālijas vietējās varasiestādes paziņojušas, ka kādam senioru pārim uzbrucis varāns ( liela izmēra ķirzaka), brīdī, kad viņi mēģinājuši aizsargāt savu suni no tā, vēsta BBC.

70 gadus vecais vīrietis guvis nopietnus ievainojumus un patlaban atrodas mediķu uzraudzībā. Savukārt 60 gadus vecā sieviete nogādāta slimnīcā ar kājas traumu. Arī pāra suns nav ticis sveikā bez ievainojumiem. Glābšanas dienests paziņojis, ka notikušais ir "šausminošs un prātam neaptverams".

Lai gan vairums šo ķirzakveidīgo dzīvnieku izaug līdz vienam metram garumā un parasti nav agresīvi, tiek ziņots, ka varāni var izaugt līdz pat diviem metriem garumā.

"Vīrietis ir pārcietis nopietus ievainojumus un, iespējams, arī apakšdelmas lūzumu, kā arī smagu asiņošanu no savainotās kājas. Pacientiem ir paveicies, ka šoreiz varāns ir palaidis viņus sveikā cauri, jo šie dzīvnieki mēdz būt ārkārtīgi mežonīgi," stāsta glābšanas dienesta darbinieks.

Jau iepriekš Austrālija ir bijuši gadījumi, kad šīs ķirzakas ievaino dzīvniekus. Kāds suns, kurš piedzīvojis varāna neprātīgo dabu, pēc sakošanas gājis bojā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu