Kadetu izlases galvenais treneris: Viens no mūsu trumpjiem bija 12 spēlētāju rotācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Agris Galvanovskis
Agris Galvanovskis Foto: FIBA.com

Viens no Latvijas U-16 puišu basketbola izlases trumpjiem Itālijā notikušajā Eiropas čempionātā bija 12 spēlētāju rotācija, uzsver kadetu komandas galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase sestdien Itālijas pilsētā Udīnē Eiropas kadetu čempionāta cīņā par 13.vietu ar rezultātu 79:67 pārspēja vienaudžus no Vācijas un spēlēs elites divīzijā arī nākamgad.

"Vācijas komandai, tāpat kā vakar igauņiem, bija maz metēju, un mūsu zonas aizsardzība viņiem sagādāja lielas problēmas. Savā ziņā tā ir slēpšanās, trūkumu maskēšana ar taktiskām viltībām un pretinieka apčakarēšana, kas šoreiz deva nepieciešamo rezultātu - nosargājām vietu A divīzijā," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Galvanovska teikto.

Latvijas kadetu izlases galvenais treneris uzsver komandas darbu izcīnītajā uzvarā.

"Jūtams, ka spēlētāji turnīra laikā auguši. Centās spēlēt disciplinēti, svarīgākajos mačos cīnījās kā komanda. Ja tā būtu sākuši, viss turnīrs varēja būt veiksmīgāks. Kaut gan bija izlases, kas labi sāka čempionātu, bet tā laikā "nosēdās". Viens no mūsu trumpjiem bija 12 spēlētāju rotācija, kas palīdzēja saglabāt spēkus izšķirošajām cīņām. Nebijām atkarīgi no vienas vai divām "zvaigznēm". Vieniem spēle gāja no rokas vakar, citiem labāk veicās šodien," stāsta Galvanovskis.

Latvijas jaunie basketbolisti tikai par mata tiesu saglabāja vietu augstākajā divīzijā, jo zaudējums kādā no divām pēdējām spēlēm būtu nozīmējis izkrišanu uz B divīziju.

"Turnīrs deva vērtīgu pieredzi visiem - gan spēlētājiem, gan arī mums, treneriem. Treneru komisijā būs par ko parunāt, lai izdarītu pareizus secinājumus un sāktu gatavoties nākamajai sezonai," uzsver Galvanovskis.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu