Siguldas pašvaldības sanāksmē vēl nav rasts risinājums noslīdenim, kas ierobožo satiksmi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pirmdien, 19. augustā, Siguldas pašvaldības sanāksmē ar ģeologiem un būvinženieriem vēl nav rasts risinājums problēmām Peldu ielā, kur noslīdeņa dēļ ir ierobežota satiksme, pastāstīja Siguldas novada domes pārstāve Inese Rozīte.

Kamēr speciālisti turpinās meklēt risinājumu, Peldu ielā bīstamā vieta joprojām ir norobežota un to visu diennakti apsargā un novēro, kā arī ir ierobežota transporta kustība, sacīja pašvaldības pārstāve.

Jau ziņots, ka piektdien, 16. augustā, Siguldā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošajā Peldu ielā tika konstatētas būtiskas plaisas ielas virskārtā, savukārt vairākus metrus no krasta pamanīta vieta Gaujā, kurā novērojama saduļķota ūdens veidošanās. Ņemot vērā, ka Peldu iela, kas sākas no Gaujas tilta un ved līdz pat Kaķīškalnam, izbūvēta dažviet gar pašu upes krastu, jau agrāk līdzīgas situācijas ir novērotas, Gaujai mainot krasta līniju.

» Siguldā iespējamā noslīdeņa dēļ joprojām ierobežota satiksme pie parka "Tarzāns"

Pirmie būvinženieru un ģeologu apsekojumi apstiprina, ka plaisas ielas virskārtā nav saistītas ar ielas konstrukciju vai lietusūdens novadīšanas sistēmu. Visticamāk, ka ielas bojājumi un duļķainais ūdens, kas ieplūst Gaujā, liecina, ka norisinās Gaujas senielejai raksturīgie ģeoloģiskie procesi - dažādu noslīdējumu, izskalojumu un jaunu alu veidošanās, kā arī avotu izlaušanās Gaujas Nacionālajā parkā pie Siguldas ir normāls process, un ik gadu stāvajās Gaujas senielejas nogāzēs un sānu gravās notiek aktīvi ģeoloģiski procesi zemes virskārtā. Baltijā vieni no aktīvākajiem ģeoloģiskajiem procesiem notiek Gaujas ielejā tieši pie Siguldas, informēja pašvaldībā.

17. augustā plaisas Peldu ielas virskārtā būtiski nepalielinājās, un iedzīvotāju un pilsētas viesu drošības apsvērumu dēļ Siguldas novada pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu līdz tālāku apstākļu noskaidrošanai slēgt transportlīdzekļu kustību šajā posmā, kā arī veikt diennakts uzraudzību.

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs Gaujas senielejas, atrakciju parka "Tarzāns" un pilsētas peldvietas apmeklētājus aicina automašīnas novietot Svētku laukuma - Leona Paegles ielas 21 apkaimē, kā arī blakus esošajās ielās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu