Rīgas "Dinamo" uzsāks cīņu par "Latvijas Dzelzceļa" kausu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš (priekšplānā)
Lauris Dārziņš (priekšplānā) Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien aizvadīs pirmo maču tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kausā, tiekoties ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30 un tiešraidē to translēs kanāls "360TV Dinamo", kur būs vērojami arī pārējie turnīra dueļi.

Pirms tam plkst.15.30 maču uzsāks Kazaņas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo" vienības.

Trešdien rīdzinieki mēros spēkus ar Jaroslavļas "Lokomotiv", sestdien būs duelis ar Minskas "Dinamo", bet svētdien - ar Kazaņas "Ak Bars".

"Avtomobilist" komanda aizvadītajā sezonā uzvarēja Austrumu konferencē, bet Gagarina kausa izcīņā apstājās otrajā kārtā. Vienība Rīgā ieradusies bez savas spožākās zvaigznes Pāvela Dacjuka.

Cīņa par "Latvijas Dzelzceļa" kausu norisināsies jau 11.reizi. Pērn Rīgas komanda triumfēja turnīrā, pie trofejas tiekot trešo reizi vēsturē.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Turnīra debijas reizē 2009.gadā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja tieši Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA, finālā pieveicot Rīgas "Dinamo", bet nākamās trīs reizes sacensībās triumfēja "Ak Bars" hokejisti.

Aizpērn Rīgas "Dinamo" "Latvijas Dzelzceļa" kausā palika otrajā vietā, finālmačā ar 0:3 piekāpjoties "Lokomotiv" vienībai. Savukārt pērn kausa ieguvēja tika noskaidrota viena apļa turnīrā.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā piekto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, par vietu Gagarina kausa izcīņā spēkojoties līdz pat pēdējai regulārā čempionāta spēlei.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad piecus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu