Iepazīsti komandas: Kuras izlases ir favorītes apakšgrupās?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spānijas basketbola izlase
Spānijas basketbola izlase Foto: AFP/SCANPIX

2019. gada FIBA Pasaules kauss basketbolā sāksies jau šo sestdien, kad Ķīnā tiks aizvadītas pirmās spēles apakšgrupās. Portāls "Apollo" piedāvā ielūkoties, kuras komandas ir favorītes A; B; C un D apakšgrupās. Vai kādai no izlasēm izdosies pārsteigt? 

A apakšgrupa

Turnīra A grupa ir tikušas komandas, kuras ir spējīgas pārsteigt viena otru. Par grupas favorītiem tiek uzskatītas Ķīnas un Polijas izlases, savukārt Venecuēlai un Kotdivuārai otrā plāna lomas. 

Turnīra saimnieki Ķīnas basketbolisti ir komanda, kura pateicoties līdzjutēju atbalstam var pārsteigt daudzus. 2014. gada kausa izcīņai Ķīnas izlase nespēja kvalificēties, tādējādi paliekot bez lielākā FIBA notikuma. 

Ķīnas izlases sastāvā pulcināti visi spēlētāji no vietējā čempionāta. 

Foto: AFP/SCANPIX

Polijas izlasei šī būs atgriešanās FIBA Pasaules kausa izcīņā. Pirmo un līdz šim pēdejo reizi izlase spēlēja 1967. gadā, paliekot piektajā vietā. 

Polijas izlase kvalifikācijas turnīrā palika trešajā vietā J apakšgrupā, 12 spēlēs izcīnot astoņas uzvaras. Poļi palika uzreiz aiz basketbola lielvalstīm - Itālijas un Lietuvas. 

Kvalifikācijas turnīrā rezultatīvākais Polijas izlases spēlētājs bija 32 gadus vecais amerikānietis A.Dž. Slaters, kurš vidēji spēlē guva 14,7 punktus. 

Kotdivuāras un Venecuēlas izlases ir komandas, kuras ir gatavas "iekost" Polijai un Ķīnai, taču spēlētāju meistarība un pieredze šādos turnīros nav tik liela. 

B apakšgrupa

Aleksejs Šveds
Aleksejs Šveds Foto: FIBA.com

B grupā ir divas izteiktas līderes - Krievijas un Argentīnas izlases. Abas šīs komandas ir sasniegumiem bagātas, taču pēdējos gados piedzīvo paaudzes maiņu, kas rezultātos īsti nav atspoguļojies. Noteikti, ka jāpiemin ir Nigērijas izlase, kurai šogad talkā devušies vairāki Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji. 

Krievijas izlase nepiedalījās 2014. gada PK izcīņā Spānijā diskvalifikācijas dēļ, taču šogad ir atpakaļ apritē un ir gatava paveikt lielas lietas. 

K kvalifikācijas grupā komanda ieņēma otro vietu, atpaliekot vien no Francijas. 12 spēlēs krievi spēja izcīnīt 8 uzvaras. Komandas līderis bija Aleksejs Šveds, kurš traumas deļ šajā kausa izcīņā nepiedalīsies. 

Argentīnas izlasi šajā turnīrā balstīsies uz vairākiem Spānijas ACB līgas spēlētājiem, kā arī pieredzējušo Luisu Skolu, kuram šogad apritēja 39 gadi. 

2014. gada turnīrā argentīnieši astotdaļfinālā atzina Brazīlijas pārsvaru. 

Nigērijas izlase ir komanda, kura šajā turnīrā ir spējīga pārsteigt. Komandas sastāvā ir iekļauti vairāki spēlētāji ar NBA pierakstu - Aiks Diogu, Als Faruks Aminu un Ekpe Judo. 

Komandas sastāvs ir gana talantīgs, taču jautājums ir, cik veiksmīgi šos talantus izdosies apvienot, lai izveidotu vienotu komandas ķīmiju. Ja tas izdosies, tad Kotdivuāra ir izlase, kura ir spējīga iekļūt izslēgšanas turnīrā. 

Korejas izlase ir pārliecinoša B apakšgrupas pastarīte, kura šajā turnīrā centīsies parādīt konkurētspējīgu sniegumu. 

Korejas izkļūšana no grupas būtu viens no lielākajiem pārsteigumiem šajā pasaules kausa izcīņā. 

C apakšgrupa

C grupa tiek raksturota kā grupa, kurā ir viens izteikts favorīts (Spānija), savukārt pārejās trīs komandas savā starpā sadalīs vietu tālākā turnīra posmā. Irāna, Tunisija un Puertoriko - kurai no komandām izdosies izkļūt no grupas? 

Spānijas izlase triumfēja I kvalifikācijas apakšgrupā, kurā piedalījās arī Latvijas izlase. Spāņi 12 spēlēs izcīnīja 10 uzvaras. Komandas rezultatīvākais spēlētājas šajā turnīrā bija Kino Koloms, kurš vidēji spēlē guva 13,7 punktus. 

Protams, ka Spānijas izlase uz FIBA Pasaules kausa finālturnīru dosies ar citu sastāvu - daudz spēcīgāku un spējīgāku komandu. Komandas līderi gaidāmajā turnīrā būs NBA čempions Marks Gasols, saspēles vadītājs Rikijs Rubio, kā arī pieredzējušie Rūdijs Fernandezs, Serhio Ļuls un Viktors Klavers. 

Foto: AFP/SCANPIX

2014. gada PK izcīņā spāņi aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kur ar rezultātu 52:65 piekapās Francijas izlasei. 

Puertoriko izlase tiek uzskatīta par komandu, kurai ir vislabākās izredzes aizķerties C grupā aiz spāņiem. Šīs izlases spēlētais basketbols bieži vien tiek pielīdzināts Ziemeļamerikā piekoptajam spēles stilam. 

Puertoriko ar savu neatlaidību un cīņas sparu ir spējīga atņemt uzvaras Irānai un Tunisijai. 

Tunisijas un Irānas valstsvienības izredzes tiek vērtētas līdzīgi kā Puertoriko komandai. Katra no šīs komandas atlikušām trīs komandām ir spējīga paveikt brīnumu un aizkļūt tālāk. 

D apakšgrupa

Šķiet, ka D grupā jautājumi, kurām izlasēm būtu jātiek ārā no grupas nav. Pārliecinošas favorītes savā apakšgrupā ir Itālijas un Serbijas izlases. 

Serbijas izlase 2014. gada izcīņā spēja aizkļūt līdz finālam, kur ar 92:129 atzina ASV izlases pārsvaru. 

Serbijas izlase tiek uzskatīta par vienu no turnīra galvenajām favorītēm, jo tās sastāvā ir vairāki NBA spēlētāji, kuri savās komandās spēlejuši nozīmīgu lomu - Bobans Marjanovičs, Nikola Jokičs, Nemanja Bjelics, Bogdans Bogdanovičs. Šiem vīriem klāt tiek pieaicināti vēl vadoši Eirolīgas spēlētāji un komandas kodols ir draudīgs. 

Vai Serbijas izlasei izdosies aizkļūt līdz šī turnīra finālam? Daudzi basketbola eksperti uzskata, ka tieši šī komanda būtu jāuzskata par draudīgāko šajā turnīrā. 

Par D grupas otro galveno favorīti tiek uzskatīta Itālijas izlase. Itālijas izase J kvalifikācijas apakšgrupā ieņēma otro vietu, atpaliekot vien no Lietuvas. 12 spēlēs komanda izcīnīja astoņas uzvaras. 

Marko Belinelli un Danilo Galinari tiek uzskatīti par šīs komandas līderiem. Divi NBA spēlētāji un vairāki Eirolīgas basketbolisti ir labs kodols, lai izcīnītu svarīgas uzvaras turnīrā. 

Angolas un Filipīnas izlases pamatoti tiek uzskatītas par šīs grupas pastarītēm. Abas komandas darīst visu, lai "nokostu" kādu no lielajām izlasēm, taču vai komandām pietiks meistarības, lai nosegtu prasmīgos itāļus un serbus? 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu