Zināma jauna informācija par traģisko ugunsgrēku Svētciemā, kurā bojā gāja astoņgadīga meitenīte (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdien, 19. augustā, Svētciemā izcēlies ugunsgrēks, kurā bojā gājis nepilngadīgais. Noskaidrojies, ka traģiskajā nelaimē mirusi astoņus gadus veca meitene, LNT raidījums "Degpunktā".

Meitene mājās bija viena, kad zem dzīvojamā sektora esošajā garāžā izcēlās liesmas. Viņa palika iesprostota istabā un nosmaka dūmos.

Neoficiālas informācija liecina, ka mājas otrajā stāvā atrasta astoņus gadus veca meitenīte, kura nav varējusi no piedūmotajām telpām atrast izeju. Raidījuma "Degpunktā" rīcībā esošās ziņas liecina, ka bojā gājušas meitenes tēvs ugunsgrēka izcelšanās brīdī bija izbraucis un faktiski nekādi nevarēja palīdzēt nelaimē nonākušajam bērnam.

Ugunsgrēks varētu būt izcēlies metināšanas vai metāla griešanas darbu dēļ, kas tajā pašā dienā veikti garāžā zem dzīvojamā sektora. 

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 19. jūlijā plkst. 14.38 saņēmuši izsaukumu. 

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja ar garāžu pilnā platībā un vairākas vieglās automašīnas, kas atradās blakus ēkai. 

Spēcīgā vēja ietekmē liesmas strauji izplatījās arī uz blakus esošo saimniecības ēku un citām blakus stāvošajām automašīnām. 

Tā kā dzīvojamā ēka dega pilnā platībā, ugunsdzēsējiem nebija iespējams iekļūt ēkā, lai to pārmeklētu. Pēc divu stundu darba, liesmu izplatību izdevās ierobežot un ugunsgrēku lokalizēt. 

Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, dzīvojamā ēkā tika atrasts bojāgājis nepilngadīgais.

Pēc ugunsgrēka likvidēšanas aplēsta, ka dega dzīvojamā māja ar garāžu 65 kvadrātmetru platībā, blakus esošā saimniecības ēka 40 kvadrātmetru platībā, septiņas vieglās automašīnas un kvadricikls 20 kvadrātmetru platībā. 

Ugunsgrēka dzēšanā iesaistījās arī divu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību pārstāvji. 

Precīzus notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija, norādīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.Palkavniece.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu