"Ryanair" sola streikus arī Spānijas lidostās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FILE PHOTO: Ryanair logo is pictured on the the jacket of a cabin crew member ahead of a news conference by Ryanair union representatives in Brussels, Belgium September 13, 2018.   REUTERS/Francois Lenoir/File Photo
FILE PHOTO: Ryanair logo is pictured on the the jacket of a cabin crew member ahead of a news conference by Ryanair union representatives in Brussels, Belgium September 13, 2018. REUTERS/Francois Lenoir/File Photo Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Arodbiedrības, kas pārstāv Īrijas zemo cenu aviosabiedrības "Ryanair" stjuartus Spānijā, otrdien, 20. augustā, brīdināja par 10 dienu streika rīkošanu septembrī, lai protestētu pret "Ryanair" bāzu iespējamu slēgšanu dažās Spānijas lidostās.

Arodbiedrības USO un "Sitcpla" pēc vairāk nekā septiņas stundas ilgas tikšanās ar "Ryanair" pārstāvjiem, "kura beidzās bez vienošanās," nāca klajā ar brīdinājumu par streiku 13 "Ryanair" bāzēs Spānijā, paziņoja USO.

Protests saistīts ar iespējamu "Ryanair" bāzu slēgšanu lidostās, kas atrodas tūristu iecienītajās Kanāriju salās Tenerifē un Grankanārijā, un ar "nākotnes nedrošību", kas skar bāzi Žironas lidostā Katalonijā.

USO paziņoja, ka tikšanās starp arodbiedrībām un "Ryanair" vadību varētu notikt arī nākamnedēļ.

Ir paredzēts, ka stjuarti streikos galvenokārt septembra piektdienās un svētdienās.

"Ryanair" jūlijā paziņoja, ka tā slēgs dažas bāzes, ņemot vērā problēmas ar lidmašīnām "Boeing 737 MAX", kuras vairs nelido pēc divām aviokatastrofām ar cilvēku upuriem.

"Ryanair" jūlijā arī paziņoja, ka plāno likvidēt 900 no savām 13 000 darbavietām, un kompānijas darbinieki Eiropā jau ir protestējuši pret to.

Jau ziņots, ka "Ryanair" piloti Lielbritānijā un Īrijā ir brīdinājuši par streiku rīkošanu augustā un septembrī, paužot protestu par darba apstākļiem un darba samaksu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu