Indra Salceviča atklāti par cīņu psoriāzi: "Tā ir viena no trakākajām imūnsistēmas saslimšanām pasaulē!" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TV personība un blogere Indra Salceviča jau iepriekš ir stāstījusi par savu pieredzi ar ādas slimību psoriāzi, taču šovasar nolēmusi atklāti pastāstīt, kā tas vistiešākajā veidā ietekmē viņas ikdienu.

“Šim ierakstam es briedu jau sen. Jo man tās "gruzonīgās" lietas ne pārāk pie sirds. Jo nav jau nemaz tik traki! Manuprāt, psoriāze ir viena no trakākajām imūnsistēmas saslimšanām pasaulē.

Tā nav tikai saēsta, pleķiem nosēta, mūžīgi niezoša, reizēm piepampuša un vienkārši visu laiku sāpoša āda. Tā iznīcina pašapziņu, samazina dzīves kvalitāti, liek būt Tev uzņēmīgam uz dažādu dabas apstākļu maiņām, rada Tev kaunu, jo esi burtiski kā ar sniegu apsnidzis.

Katru dienu Tu ej gulēt tīros palagos un celies pilnos ar psoriāzes ādas zvīņām. Viesnīcās Tu celies un pārbaudi, vai Tavas muguras pleķi nav atstājuši asins pēdas, un ķeries pie L.O.C. “Amway” salvetēm, kas ir vienīgais glābiņš no kauna. Katru vakaru tu slauki māju, jo dienas laikā tu esi sabirdinājis to ar ādas plēksnēm. Tā pamatīgi iztīra tavu maku. Lai arī ir daudzi medikamenti, kas ir valsts supsidēti, tomēr ķermeni kopjošām lietām tu tērē kaudzi naudas. It sevišķi tādos gadījumos kā man, kad psoriāze skar ķermeņa lielākos apjomus. Tu katru dienu ej vannā, jo tas mīkstina plēksnes un mazina niezi. Nevaru iedomāties, cik izmaksā šampūni tiem, kuriem psoriāze koncentrējas tieši galvā. [..] Es ilgus gadus nēsāju čolku, jo psoriāze bija skārusi matu augšanas līniju.

Šo nerakstu, lai izsauktu žēlošanas vilni. Rakstu visiem tiem, kuriem ir šī neārstējamā slimība (psoriāzi var iemidzināt, bet ne izārstēt pilnībā). Visiem jums, un arī sev! Jūs esat VAROŅI!

Jo, neskatoties uz augstāk minēto, esmu 100% pārliecināta, ka neviens nav ar pacietību un sevis kontrolēšanas superspējām, un sapratni un spēju akceptēt un pieņemt citus tādus, kā viņi ir apveltīti cilvēku pasaulē kā jūs. Es zinu mūsu ir daudz! Reizēm apziņa, ka neesi viens, palīdz nesabrukt, jo cīņa nogurdina. Mēs nevaram mainīt apstākļus! Bet mēs varam mainīt attieksmi un skatu uz tiem. P.S lai nerodas jautājumi- savā 18 gadus ilgajā slimošanas vēsturē esmu izmēģinājusi visu arī speciālās diētas, seleriju sulu kūres utt. Un joprojām, turpinu, meklēt jaunus veidus,” viņa informēja fanus.

“Es esmu apdomājusi sākt lidināties uz siltajām zemēm katru otro mēnesi. Četras dienas Spānijas saulē un maijā man bija āda kā normālam cilvēkam,” piebilda Salceviča.

"Indra, es Jūs apbrīnoju! Par drosmi, dzīvesprieku, enerģiju", "Tu esi malacis!", "Īsti ārstēt nav iespējams. Var tikai apārstēt uz īsu brīdi... bet jāskatās arī no pozitīvās puses... slimība nav lipīga un no tās nemirst... ir daudz šausmīgākas slimības.. jamācās sadzīvot, lai cik grūti tas arī būtu," raksta blogeres atbalstītāji.  

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu