Basketbola zvaigznes, kuras nepiedalās FIBA Pasaules kausā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kevins Durants un Lebrons Džeimss
Kevins Durants un Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Šodien starts tiks dots 18. FIBA Pasaules kausam basketbolā, kur kopumā sacentīsies 32 izlases. Šis grandiozais notikums ir lieli basketbola svētki, kur vienuviet sabrauc lielākās šīs sporta veida zvaigznes. Protams, ka ir gadījumi, kad pazīstami spēlētāji nepiedalās šajā turnīrā. Kuras ir spilgtākās zvaiznes, kuras nepiedalās šī gada turnīrā? 

ASV basketbola izlases zvaigznes

Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Šogad ASV izlasei nāksies iztikt bez lielākās daļas savu spilgtāko zvaigžņu, kuras atteikušas dažādu iemeslu dēļ. 

Dažādu iemeslu dēļ šogad ASV izlases rindās nepiedalās: 

  • Lebrons Džeimss
  • Kevins Durants
  • Kavai Lenards
  • Pols Džordžs
  • Entonijs Deiviss
  • Damians Lilards
  • Stefans Karijs
  • Kairijs Ērvings
  • Džeimss Hārdens
  • Zaions Viljamsons
  • Kevins Lavs
  • Klejs Tompsons
  • Kails Lourijs u.c.

Amerikāņi no šiem spēlētājiem vien būtu spējīgi izveidot savu "Sapņu komandu", kurai titula izcīnīšana nesagādātu problēmas. Atteikuma iemesli ir bijuši dažādi, taču lielākoties spēlētāji vēlas sagatavoties gaidāmajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai, kura šogad solās būt īpaši interesanta. 

Nākamā gada Tokijas Olimpiskajās spēlēs noteikti, ka lielākā daļa šo spēlētāju vēlēsies aizstāvēt ASV karoga krāsas. 

Pau Gasols - Spānijas izlase

Pau Gasols
Pau Gasols Foto: FIBA.com

Gasolam kreisās kājas pēdas operācijas dēļ Pasaules kausa finālturnīrs ies secen. 

"Pau ir ļoti svarīgs spēlētājs mūsu komandai, viņa iztrūkums būs smags. Viņš ir līderis, leģenda. Pirmo reizi pēc ilgāka laika posma spēlēsim bez Pau Gasola un Huana Karlosa Navarro," laikraksts AS citē Skariolo teikto.

Gasols 2006.gadā palīdzēja Spānijai triumfēt Pasaules kausa izcīņā. Viņš ir arī trīskārtējs Eiropas čempions un pie medaļām ticis pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs - Gasola kontā ir divas sudraba un viena bronzas medaļa.

Bens Simonss - Austrālijas izlase

Foto: Reuters/ScanPix

NBA kluba Filadelfijas "76ers" zvaigzne Bens Simonss nepalīdzēs latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadītajai Austrālijai gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā. 

Simonss šovasar pagarināja līgumu ar "76ers" vienību par 170 miljoniem dolāru (151 miljonu eiro) piecos gados, bet sociālajā tīklā "Twitter" viņš paziņoja, ka nepārstāvēs Austrālijas izlasi Ķīnā gaidāmajā Pasaules kausā.

"Pēc konsultēšanās ar saviem pārstāvjiem esmu pieņēmis sarežģītu lēmumu nespēlēt Pasaules kausa izcīņā," pauda Simonss. "Vienojāmies, ka labāk septembrī izmantot laiku, lai atgrieztos Filadelfijā, sapazītos ar jaunajiem komandas biedriem un sagatavotos jaunajai NBA sezonai."

Jāpiemin, ka basketbolists izteica vēlmi pārstāvēt savu valsti Tokijas olimpiskajās spēlēs. 

"Esmu patīkami satraukts par Austrālijas izlases talantīgo sastāvu, it īpaši tuvojoties 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm," teica Simonss. "Jutīšos pagodināts, ja varēšu Austrāliju pārstāvēt Olimpiādē."

Aleksejs Šveds - Krievijas izlase

Aleksejs Šveds
Aleksejs Šveds Foto: FIBA.com

Krievijas basketbola izlases līderis Aleksejs Šveds traumas dēļ nevarēs palīdzēt valstsvienībai Pasaules kausa izcīņā.  Šveds iedzīvojies potītes traumā, vēsta viņa komanda Maskavas apgabala "Himki", kurā nākamsezon spēlēs arī Dairis Bertāns un Jānis Timma.

"Himki" komandas veiktajās medicīniskajās pārbaudēs atklāts, ka Šveds vismaz mēnesi nevarēs spēlēt, līdz ar to viņam Pasaules kauss ies secen.

Pašlaik 30 gadus vecais Šveds palīdzēja Krievijas izlasei izcīnīt bronzu 2011. gada Eiropas čempionātā un 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Milošs Teodosičs - Serbijas izlase

Foto: SIPA/Scanpix

Serbijas basketbola izlases kapteinis un pamatsastāva saspēles vadītājs Milošs Teodosičs traumas dēļ nespēlēs Pasaules kausā. Teodosičs pārbaudes spēlē ar Lietuvu atsvaidzināja pēdas saišu savainojumu, kā rezultātā viņš vēl nav gatavs spēlēt.

32 gadus vecais Teodosičs iepriekšējās divas sezonas spēlēja NBA kluba Losandželosas "Clippers" sastāvā vidēji mačā gūstot 8,0 punktus, veicot 4,0 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu