Dēla paziņa Salaspilī piesavinājies sievietes automašīnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīna mežā. Ilustratīvs attēls.
Automašīna mežā. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

16. augustā ar Valsts policiju (VP) sazinājusies Salaspils iedzīvotāja, ziņojot, ka no privātmājas pagalma ir pazudusi viņas automašīna "Hyundai Coupe", turklāt nav atrodams arī viņas dēla mobilais telefons. Dažas dienas vēlāk tika aizturēts cietušās dēla paziņa, kam sieviete bija palīdzējusi.

Noskaidrots, ka sieviete kādu laiku savā privātmājā bija izmitinājusi dēla paziņu – 19 gadus vecu jaunieti. Ņemot vērā, ka sievietes automašīnai bija radušās tehniskas problēmas, un jaunais nama iedzīvotājs bija solījis auto saremontēt, viņa bija uzticējusi puisim automašīnas atslēgas.

15. augustā sieviete vēlu pārnākusi no darba, tāpēc uzreiz nepamanīja, ka automašīna ir pazudusi. Tās pazušanu viņa konstatēja tikai nākamajā rītā. Likumsakarīgi, ka piepeši bija pazudis arī jaunais nama iemītnieks. 

VP Salaspils iecirkņa policisti spēkratu un 19 gadus veco jaunieti izsludināja meklēšanā. 

18. augustā iedzīvotāji ziņoja policijai par mežā Salaspils lauku teritorijā redzētu aizdomīgu vīrieti ar automašīnu. Notikuma vietā tūdaļ ieradās Salaspils novada pašvaldības policisti. Pārbaudot automašīnu, tika konstatēts, ka spēkrats, tāpat kā tā vadītājs, ir izsludināts meklēšanā.

Jaunietis tika aizturēts un uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas Salaspils iecirkņa policisti. Aizdomās turētais tika nogādāts policijas iecirknī. Jāpiemin, ka viņš jau iepriekš ir sodīts par mantiskiem noziegumiem. 

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179. panta pirmās daļas - par piesavināšanos. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policisti ar atgriezuši īpašniecei viņas spēkratu, un turpina strādāt, lai noskaidrotu arī mobilā telefona atrašanās vietu.

Policija izsaka pateicību atbildīgajiem iedzīvotājiem, kuri ziņoja par aizdomīgo automašīnu, tādējādi sniedzot nozīmīgu ieguldījumu nozieguma atklāšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu