Vīrietis Ogrē meklējis palīdzību pie policijas iecirkņa durvīm, bet to nav saņēmis un kritis uzbrucēju rokās (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policijas iecirknis. Ilustratīvs attēls.
Policijas iecirknis. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

9. augusta naktī starp cietušo Edgaru un vairākiem vīriešiem izcēlies konflikts. Viņš no uzbrucējiem sākotnēji aizbēdzis un meklējis glābiņu, klauvējot pie policijas iecirkņa durvīm. Kad tās netika atvērtas, vīrietis devās prom, un pēc neilga brīža viņam uzbrukuši tie paši agresori, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Konflikts sācies vietējā bārā. Edgars stāsta, ka agresori viņam sekojuši jau iepriekš.

"Es no viņiem veiksmīgi tiku vaļā, iegāju kafejnīcā, paēdu, pasūtīju arī iedzert. Tad viņi ienāca iekšā. Viens no viņiem vienkārši apsēdās pie mana galdiņa, sāka ēst no mana šķīvja. Tad mēs sākām grūstīties. Izejot ārā, viņš izvilka tādu kā mačeti un nazi," stāsta vīrietis.

Apzinoties draudošās briesmas, Edgars muka uz netālo Valsts policijas iecirkni. Viņš cerēja, ka tur izdosies paglābties no draudošās agresijas. Taču gaidīto palīdzību vīrietis nesaņēma. "Durvis bija ciet. Es klauvējos, klauvējos, bet nekā. Neatvēra."

Cerēdams, ka agresori metuši mieru, Edgars nolēma doties mājās. Viņš devies cauri pazemes tunelim, kur uzbrucēji viņu tomēr panākuši.

"Piekāva, atspārdīja, vēl ar kājām zobus izdauzīja, kaklā viens dūriens, arī mugurā. Nozaga somiņu, visus dokumentus, arī pulksteni, ķēdīti. Mačeti turēja pie kakla, man vēl ir rēta. Es lūdzos kā Dievam, lai viņš man neatņem dzīvību!" nežēlīgo uzbrukumu atceras Edgars.

Vīrietis notikušajā vaino policistus - ja Edgars būtu ielaists iecirknī, nekas no piedzīvotā nebūtu atgadījies.

Pēc uzbrukuma Edgars paša spēkiem atgriezies bārā, kur konflikts sācies. Tur viņš uzrunājis apsargu, lūdzot pēc palīdzības. Edgars saka, ka šis apsargs ir arī policists. Viņš palīdzējis cietušajam nokļūt līdz iecirknim, bet arī uz viņa centieniem sasaukt kolēģus dežūrdaļā neviens neesot atbildējis.

"Stāvēja pie durvīm vairākas minūtes, arī netika iekšā. Tad viņš apbrauca apkārt, atslēdza durvis, atbrauca ātrā palīdzība, kas mani nogādāja slimnīcā," stāsta vīrietis.

Valsts policijas Ogres iecirkņa priekšnieks Vilnis Naglis savukārt raidījumam pastāstīja: "Saskaņā ar Valsts policijas iekšējiem noteikumiem, policijas iecirkņa durvis no pulksten 23 līdz 6 ir aizslēgtas. Pie durvīm ir arī izsaukšanas zvana poga."

Tā gan neesot izvietota pie pašām durvīm tumsā, satraukumā, arī alkohola reibumā varētu būt grūti pamanāma.

"Līdz šim visu gadu garumā nav bijis neviens gadījums, kad cilvēks nav spējis atrast pogu. Mums nav tā sistēma tik moderna. Nav tā, ka monitorā parādās signāls, kad parādās cilvēks. Vairākus monitorus uzrauga, kuros ir ne tikai ārdurvis, bet arī izolatoru. Acīmredzot tajā brīdī kāds [policists] veicis citus pienākumus," sacīja Naglis.

Lai pārbaudītu, vai policisti nav izdarījuši kādus pārkāpumus, uzsākta dienesta izmeklēšana. Naglis arī stāsta, ka noskatījies novērošanas kameras ierakstu, kas licis domāt, ka Edgars, nonācis pie iecirkņa durvīm, visdrīzāk, bijis krietnā alkohola reibumā, neesot spējis pienācīgi klauvēt un sasaukt policijas darbiniekus.

Par uzbrukumu Edgaram ierosināts kriminālprocess. Naglis gan piebilst, ka policija kritiski vērtē Edgara versiju par notikušo noziedzīgo nodarījumu pret viņu, tāpēc patlaban notiekot apstākļu skaidrošana.

Pēc "Bez Tabu" viesošanās Ogrē, Valsts policija raidījumu informēja, ka viens uzbrucējs aizturēts. Tāpat likumsargi stāstījuši, ka, iespējams, ierosinās arī kriminālprocesu pret Edgaru, jo pastāvot varbūtība, ka arī viņš konflikta laikā nodarījis miesas bojājumus.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu