"Iespējams, varam atrast risinājumu nākamo 30 dienu laikā." Merkele pauž pārliecību par Īrijas robežas jautājumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien, 21. augustā, paudusi pārliecību, ka iespējams atrast Īrijas robežas jautājuma risinājumu vēl pirms Lielbritānija 31. oktobrī pamet Eiropas Savienību.

Kopīgajā preses konferencē ar Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu Merkele norādīja, ka tā dēvētais pagaidu risinājums ticis iecerēts kā īslaicīgs pasākums, lai izvairītos no robežkontroles atjaunošanas uz Īrijas un Ziemeļīrijas robežas, un ES rēķinājusies ar to, ka abas puses pēc diviem gadiem atrastu alternatīvu risinājumu.

"Taču, iespējams, mēs varam atrast [šo risinājumu] nākamo 30 dienu laikā. Kāpēc ne? Tad mēs tiekam daudz tālām," piebilda Vācijas kanclere.

Savukārt Džonsons atkārtoti uzsvēra, ka pagaidu risinājumam ir "smagi, smagi defekti" un ka no tā nepārprotami jātiek vaļā.

"Taču kad beidzot būsim no tā atbrīvojušies, ja mēs to izmainām, manuprāt, pastāv patiesas izredzes ļoti strauji panākt progresu," uzsvēra Lielbritānijas premjers.

Viņš piebilda, ka dotu priekšroku aiziešanai no ES ar vienošanos, un atzina, ka viņa priekštece Terēza Meja neesot piedāvājusi reālas alternatīvas pagaidu risinājumam, kas ļautu izvairīties no bezvienošanās "Brexit".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu