"Kobenhavn" galvenais treneris: Nedrīkstam nenovērtēt "Riga" komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Dānijas čempionei futbolā "Kobenhavn" nevajadzētu nenovērtēt Latvijas kluba "Riga" varējumu, uzsver dāņu vienības galvenais treneris Stole Solbakens.

"Riga" šodien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas pirmajā spēlē viesos tiksies ar Dānijas spēcīgāko vienību "Kobenhavn". Mačs "Telia Parken" stadionā sāksies plkst.20.45 pēc Latvijas laika.

"Tā ir komanda, kuru nedrīkstam nenovērtēt. Viņi ir spējuši izdzīvot visos kvalifikācijas mačos un nav krituši panikā situācijās, kad atradās iedzinējos," "Kobenhavn" citē norvēģu speciālista teikto. "Tas liecina par stipru garu un to, ka viņi ir sapratuši, kā gūt panākumus Eirokausos."

Tāpat Solbakens uzsver rīdzinieku spēli aizsardzībā un standartsiutāciju izpildi. "Ar četriem neizšķirtiem, kā arī ar līdzīgu uzvaru un zaudējumu, viņi spējuši apturēt Polijas un Somijas čempionus," atzīmē Solbakens.

Dānijas čempioni gan saņēmuši pamatīgu triecienu, jo traumas dēļ uz vairākiem mēnešiem ārpus sastāva būs senegāliešu uzbrucējs Damē N'Doje. Tāpat mača favorītiem nevarēs palīdzēt talantīgais dāņu pussargs Jonass Vinds un spāņu pussargs Peps Biels. Tiesa, komanda nule kā par 2,25 miljoniem eiro papildinājusi sastāvu ar urugvajiešu uzbrucēju Mihaelu Santosu, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Spānijas augstākās līgas vienībā "Leganes".

"Protams, ka N'Dojes un Jonasa traumas ir pamatīgs trieciens, bet tas dod citiem futbolistiem pierādīt, uz ko viņi ir spējīgi," komentē "Kobenhavn" galvenais treneris.

Atbildes spēle notiks pēc nedēļas "Skonto" stadionā, uzvarētājai divu spēļu summā iekļūstot Eiropas līgas grupu turnīrā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta. "Ventspils" ir vienīgā Latvijas komanda, kas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu