Garākie basketbolisti FIBA Pasaules kausā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobans Marjanovičs
Bobans Marjanovičs Foto: Reuters/ScanPix

2019. gada FIBA Pasaules kausā basketbolā ir aizvadītas jau turnīra pirmās dienas. Šis sporta notikums vienuviet pulcē talantīgākos basketbolistus no visas pasaules. Bieži vien basketbolisti uz laukuma izceļas sava iespaidīgā auguma dēļ. Portāls "Apollo" piedāvā ielūkoties un noskaidrot, kurš ir garākais čempionāta spēlētājs? 

1. Bobans Marjanovičs - 2,22 metri

Foto: Reuters/ScanPix

31 gadu vecais Marjanovičs ir šī turnīra garākais spēlētājs. Serbijas izlases basketbolists ir 2,22 metrus garš, sagādājot daudzas problēmas saviem pretiniekiem. 

Serbu basketbolists šajā vasarā pievienojās Kristapa Porziņģa pārstāvētajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Dalasas "Mavericks". 

NBA karjeras laikā basketbolists vidēji spēlē guvis 6,2 punktus, kā arī izcīnījis 3,9 atlēkušas bumbas. 

2./3. Salāhs Mežri - 2,18 metri

Foto: Reuters/ScanPix

Tunisijas izlases centra spēlētāja augums ir 2,18 metri. 33 gadus vecais Mežri bija 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu līderis bloķētajos metienos. Piecās spēlēs viņš pretieniekus bloķēja 17 reizes. 

Basketbolists aizvadītajā sezonā nospēlēja 36 spēles "Mavericks" komandas sastāvā. Viņš vidēji spēlē guva 3,9 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas. 

2./3. Hameds Hadadi - 2,18 metri

Foto: 247basketball/Twitter

2,18 metrus garais Irānas izlases centra spēlētājs ir komandas pamatvērtība jau vairākus gadus. 34 gadus vecais basketbolists savas karjeras laikā paspējis uzspēlēt arī NBA, pārstāvot Memfisas "Grizzlies" un Fīniksas "Suns" komandas.

4. Georgios Papagianis - 2,17 metri

Foto: AP/Scanpix

22 gadus vecais Grieķijas izlases basketbolists 2016. gada NBA draftā tika izraudzīts ar kopējo 13. numuru. NBA karjeras laikā 2,17 metrus garais basketbolists pārstāvējis Sakramento "Kings" un Portlendas "Trail Blazers" vienības. 

Aizvadītajā sezonā viņš atgriezās Eiropā, kur pārstāvēja "Panathinaikos" komandu. 

5. Marks Gasols/Rūdijs Gobērs - 2,16 metri

Foto: AP/Scanpix

Spānijas un Francijas izlases basketbolisti šajā topā dala piekto vietu, jo abu augums ir 2,16 metri. Abi spēlētāji ir neatņemamas sastāvdaļas savās valstu izlasēs. 

Gasols aizvadītajā NBA sezonā tika aizmainīts uz Toronto "Raptors" vienību, ar kuru izcīnīja NBA čempiontitulu. 34 gadus vecais spāņu basketbolists vidēji spēlē guva 9,1 punktu, kā arī izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas. 

Gobērs jau sesto sezonu pārstāvēja Jūtas "Jazz" vienību. Vidēji spēlē francūzis guva 15,9 punktus, kā arī izcīnīja 12,9 atlēkušās bumbas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu