Šveices basketbolisti ar Kapelas palīdzību nodrošina vietu EČ kvalifikācijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klints Kapela
Klints Kapela Foto: EPA/Scanpix

Šveices vīriešu basketbola izlase trešdien dramatiskā cīņā nodrošināja vietu 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Lai iekļūtu kvalifikācijas turnīrā, šveiciešiem pirmskvalifikācijas trešās kārtas apakšgrupas mačā vajadzēja ar 20 punktu pārsvaru uzvarēt Islandi, kas arī viņiem izdevās, jo pretiniece tika pārspēt ar rezultātu 105:89.

Tiesa, vienubrīd Šveices basketbolisti bija iedzinējos ar astoņiem punktiem, tādējādi deficīts līdz vajadzīgajai uzvarai bija sasniedzis 28 punktus.

Šveices talkā devies arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Hjūstonas "Rockets" centra spēlētājs Klints Kapela, kurš šajā mačā guva 18 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais gan ar 29 punktiem bija Roberto Kovačs, kurš nākamajā sezonā spēlēs Islandē.

Bez Šveices kā pēdējās vietu kvalifikācijā nodrošināja arī Dānija, Lielbritānija un Rumānija. Pirmskvalifikācijas otrajā kārtā vietu ceļazīmi uz kvalifikāciju nodrošināja Zviedrija, Ziemeļmaķedonija, Beļģija un Austrija.

2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācija sāksies nākamā gada februārī un noslēgsies gadu vēlāk. Mači tiks aizvadīti trīs logos, kuri visi būs klubu sezonas laikā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2021.gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā H apakšgrupā spēlēs ar Grieķiju, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Bulgāriju.

Spānija, Polija, Izraēla, Rumānija tika ielozētas A grupā, Krievija, Itālija, Ziemeļmaķedonija un Igaunija - B grupā, Lietuva, Čehija, Beļģija, Dānija - C grupā, Horvātija, Turcija, Nīderlande un Zviedrija - D grupā, Serbija, Somija, Gruzija, Šveice - E grupā, Slovēnija, Ukraina, Ungārija un Austrija - F grupā, Francija, Vācija, Melnkalne, Lielbritānija - G grupā.

Kvalifikācijā piedalīsies arī nākamā finālturnīra mājinieces Čehija, Gruzija, Vācija un Itālija, kurām vieta finālturnīrā jau ir garantēta. Tāpēc finālturnīram kvalificēsies pa trim labākajām katras grupas komandām, izņemot grupas, kurās būs finālturnīra mājinieces - šajās grupās ceļazīmi uz izšķirīgajām Eiropas čempionāta cīņām iegūs divas labākās vienības bez mājiniekiem, kopā 20 izlases.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu