"Twitter" atzīst, ka tam vairāk būtu jāaizsargā sportisti no rasistiskiem apvainojumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pols Pogbā
Pols Pogbā Foto: EPA/Scanpix

Sociālā vietne "Twitter" pēc nesen notikušā rasisma incidenta, kurā cietušais bija futbola komandas Mančestras "United" spēlētājs Pols Pogbā atzina, ka platformas uzturētājiem jākļūst aktīvākiem savu lietotāju aizsargāšanā.

Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras "United" sola vērsties pret tiem līdzjutējiem, kuri pēc pirmdienas mačā nerealizētā 11 metru soda sitiena sociālajos tīklos rasistiski apvainoja franču pussargu Polu Pogbā.

Nosodījumu par "Twitter" lasāmajiem komentāriem vēlāk pauda arī Pogbā komandas biedrs Herijs Megvairs un arī Londonas "Chelsea" galvenais treneris un futbola leģenda Frenks Lempards.

Tikmēr "Twitter" pārstāvji atklāja, ka viņi jau uzsākuši aktīvu darbu, lai šādi incidenti nākotnē mazinātos.

"Pēc dažām nedēļām mūsu pārstāvji tiksies ar "United" klubu un "Kick It Out" organizāciju, kas cīnās pret rasismu un cita veida apvainojumiem tiešsaistes portālos," teica "Twitter" runas vīrs. "Tiekoties ar šīm un vēl citām organizācijām, pārrunāsim savu plānu, pie kura pieturamies, lai mazinātu rasisma izpausmes internetā. Tāpat pārspriedīsim rasismu Anglijas futbolā."

"Vienmēr esam bijuši atvērti dažāda veida dialogiem ar mūsu partneriem, tomēr saprotam, ka mums ir jādara vēl vairāk, lai pasargātu savus lietotājus. Rasismam mūsu platformā nav vietas, un mēs to nosodām," piebilda "Twitter" pārstāvis.

Tāpat sociālā tīkla pārstāvji atklāja, ka turpmāk tiks pieņemti skarbāki soda mēri, tiklīdz publicētais saturs neatbildīs "Twitter" noteikumiem.

Savukārt Anglijas sieviešu futbola izlases treneris Fils Nevils norādīja, ka ikvienam spēlētājam būtu jāpiesaka pusgada boikots, nelietojot "Twitter".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu