Austrālijā vecākiem par bērna novārdzināšanu ar vegānu ēdienu atceļ 18 mēnešu ieslodzījumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Austrālijā kāds laulāts pāris novārdzinājis savu mazuli, jo barojuši viņu tikai ar vegānisku ēdienu. Tiesa iepriekš bija lēmusi vecākiem piešķirt 18 mēnešu ilgu cietumsodu, taču tagad vecāki ir tikuši sveikā vien ar naudas sodu un piespiedu darbu, vēsta CNN.

Vecāki atzīti par vainīgiem lietā, kurā tika izvirzīta apsūdzība par to, ka viņi nespēj nodrošināt labvēlīgus apstākļus bērnam, tādējādi nodarot nopietnu kaitējumu.

Varasiestādes, izmeklējot šo lietu konstatējušas, ka bērns viena gada vecumā svēris vien piecus kilogramus. Tāpat mediķi, veicot analīzes konstatējuši, ka meitenītei nav pilnībā attīstījušies kauli, līdz ar to bērnam nebija izauguši arī zobi. Bērnam arī nebija veiktas visas nepieciešamās potes.

Bērns tika barots ar auzu pārslām, banāniem, sviestmaizēm, kas bija smērētas ar zemesriekstu sviestu un rīsiem. Tiesnese, kura izskatīja šo lietu, izteicās, ka šāda veida diēta ir pilnīgi nenormāla.

Tāpat viņa pieļāvusi iespēju, ka noziegums pret bērnu, iespējams, veikts mātes depresīvā stāvokļa dēļ.

Iepriekš vecākiem tika piespriests 18 mēnešu ieslodzījums, taču tagad lēmums ir mainīts un vecākiem jāveic sabiedriskie darbi un jāapmeklē apmācības, kurās tiks skaidroti audzināšanas un pareizi ēdināšanas pamati.

Patlaban trīs gadus vecajai meitenītei ir aizbildnis, kas palīdzējis meitenītei atkopties.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu