Igors Krutojs atklāti par konfliktu ar Laimu Vaikuli (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igors Krutojs
Igors Krutojs Foto: Jānis Škapars/TVNET/LETA/ коллаж Русский TVNET

Krievijas producents un komponists Igors Krutojs jaunākajā intervijā izdevumam „Аргументы и факты” atklāti runāja par savu konfliktu ar latviešu dziedātāju Laimu Vaikuli.

Konflikts izcēlās jau pirms kāda laika konkursa „Jaunais vilnis” dēļ. Laika posmā no 2002. līdz 2014. gadam tas tradicionāli notika Jūrmalā, bet vēlāk, ņemot vērā politiskos apstākļus, tika nolemts to pārcelt uz Sočiem.

Tagad Krutojs paskaidroja, ka, viņaprāt, Vaikule esot „viltīga”, jo 2015. gadā Maskavā notika pārrunas ar Latvijas vēstnieku un Rīgas mēru par „Jaunā viļņa” atgriešanos Jūrmalā.

„Bet tajā laikā, kad vajadzētu notikt „Jaunajam vilnim”, Laima sāk rīkot savu festivālu „Laima Rendezvous Jūrmala”, tādējādi parādot, ka mūsu konkurss tur nav vajadzīgs,” publikācijā citēts Krutojs.

Viņš uzsvēra: ja Vaikule uzskata savu rīcību par pienācīgu un pieklājīgu, tad „Dievs viņu tiesās”.

„Es publiski neko par viņu neteicu, kamēr viņa nebija pirmā, kas par to ierunājās. Katrs no mums dzīvo pēc savas sirdsapziņas,” paskaidroja komponists.

Krutojs piebilda, ka viņam Vaikulei „vairs vispār nav jautājumu”, tādēļ viņas teiktajam viņš nepiekrīt. „Lai viņa nepaziņo, ka es negodīgi ceļu pretenzijas. Es pret viņu vispār nekā neattiecos.”

Kā ziņots, nesen Vaikule publiski par Krutoja skandālu pazinoja, ka komponists mākslinieci uzskatot par nodevēju. Viņa gan domā, ka tāda Krutoja pozīcija ir negodīga, jo festivālu viņai piedāvāja rīkot Jūrmalas pašvaldība. “Viņi mani atbalsta – gan finansiāli, gan morāli, gan visādi citādi. Protams, es esmu Jūrmalas patriote, kā es varētu to nedarīt?”

Fotogalerija: Viesi un zvaigznes "Laima Rendezvous Jūrmala 2019" noslēgumā

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu