Par kokaīna lietošanu diskvalificē Krievijas hokeja zvaigzni Kuzņecovu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Kuzņecovs
Jevgeņijs Kuzņecovs Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja izlases uzbrucējs Jevgēņijs Kuzņecovs par antidopinga noteikumu pārkāpumu saņēmis četru gadu diskvalifikāciju no Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajām un pārraudzītajām sacensībām.

Šobrīd gan nav zināms, vai tas liegs viņam spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš pārstāv pērnā gada čempioni Vašingtonas "Capitals".

Kuzņecovs diskvalificēts uz četriem gadiem par to, ka šogad pasaules čempionāta laikā, 26.maijā viņa organismā tika atrastas kokaīna pēdas. Hokejists nav pieprasījis B proves atvēršanu un kopš 13.jūnija viņam bija piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

IIHF hokejistam piemērojis četru gadu diskvalifikāciju, kas noslēgsies 2023.gada 12.jūnijā.

Kuzņecovs maija beigās jau iekūlās skandālā, kas saistīts ar narkotisko vielu iespējamu lietošanu. Pēc pasaules čempionāta sociālo tīklu "Twitter" pāršalca 22 sekunžu ilgs video, kurā Kuzņecovs redzams, sēžot pie galda, uz kura ir divas līnijas ar pulverveida vielu un sarullēts dolārs. Krievu uzbrucējs šajā laikā nepieskārās uz galda esošajiem priekšmetiem.

Kā laikrakstam "Sport Express" apliecināja Kuzņecovs, viņš bija persona, kas redzams tajā video. Tas uzņemts pērn Lasvegasā pēc "Capitals" uzvaras Stenlija kausa izcīņā. Kā apgalvo Kuzņecovs, viņš iegājis viesnīcas numurā pie drauga, redzējis narkotikas un nepazīstamu sievieti, piezvanījis citam draugam un aizgājis.

Pēc tam gan līga, gan komanda uzsāka izmeklēšanas šajā lietā, taču tās noslēdzās bez sankcijām, jo netika pierādīta narkotiku lietošana.

Tāpat arī "Capitals" uzskata, ka Kuzņecovs nav lietojis narkotikas.

Video parādījās nākamajā dienā pēc pasaules čempionāta, kurā NHL zvaigznēm bagātā Krievija piedzīvoja vilšanos, cerētā zelta vietā iegūstot bronzu.

27 gadus vecais Kuzņecovs aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 76 spēlēs guva 21 vārtus un veica 51 rezultatīvu piespēli, bet Stenlija kausa izcīņā viņam septiņos dueļos bija viens precīzs metiens un piecas piespēles.

"Capitals" viņš pārstāv no 2014.gada, kad no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Čeļabinskas "Traktor" pārcēlās uz Ziemeļameriku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu