Pļaviņš/Točs un Samoilovs/Šmēdiņš Jūrmalas trīs zvaigžņu posma izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien Majoros nodrošināja vietu Pasaules tūres trīs zvaigžņu posma izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Pļaviņš/Točs, kuri Jūrmalā izlikti ar pirmo numuru, A grupas otrajā mačā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja Lietuvas vadošo duetu Luku Kazdaili/Arnu Rumšēvicu, kuri izsēti ar 16.numuru.

Turnīra pirmajā duelī latvieši ar 2-1 (19:21, 21:15, 15:6) pārspēja jaunos igauņus Timo Anderu Lehmusu/Mertu Tammearu, kuri saņēmuši 32.numuru.

Savukārt Samoilovs/Šmēdiņš, kuriem turnīrā ir otrais numurs, B apakšgrupas otrajā cīņā ar 2-0 (21:19, 21:18) guva virsroku pār slovēņiem Nejcu Zemļaku/Janu Pokeršniku, kuriem ir 18.numurs.

Kā vēstīts, pirmajā cīņā mājinieki ar 2-0 (21:19, 21:13) uzvarēja poļus Martinu Hinjeviču/Mihalu Koricki, kuriem Jūrmalā piešķirts 31.numurs.

Uzvarot abās apakšgrupas spēlēs, Pļaviņš/Točs un Samoilovs/Šmēdiņš nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Vēl Toms Šmēdiņš/Haralds Regža un Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs apakšgrupā uzvarēja vienā no divām spēlēm, tādējādi izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Pirmās spēles uzvarētāji, kas jau bija nodrošinājuši vietu izslēgšanas mačos, grupā aizvadīja savstarpējo spēli par tiesībām uzreiz iekļūt izslēgšanas maču turnīra otrajā kārtā, bet zaudētāji - par tiesībām turpināt turnīru izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs, Dāvis Nātriņš/Gints Antoms un Oskars Puga/Jānis Kuprašovs.

Uz pamatturnīra spēlēm biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv".

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnās par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisinās pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu