Bijušais ASV jūras kājnieks apgalvo, ka Krievijas cietumsargi viņu savainojuši (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pols Vilans
Pols Vilans Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais ASV jūras kājnieks, kas Krievijā aizturēts saistībā ar apsūdzībām spiegošanā, piektdien paziņoja, ka cietumā, kur viņš gaida tiesu, apsargi viņu savainojuši.

"Mani cietumā savainoja. Cietuma pārstāvji negrib jums to teikt," Maskavas tiesā, atrodoties apsūdzēto būrī, žurnālistiem sacīja Pols Vilans.

Tiesa izskatīja jautājumu par to, vai pagarināt pirmstiesas apcietinājumu.

Vilans, ierodoties tiesā, bija saslēgts roku dzelžos, un viņu pavadīja divi apsargi, kas bija melnās maskās un civildrēbēs.

"Jūs varat redzēt izturēšanos," ierodoties tiesā, sacīja Vilans.

"Es, stāvot šeit, ciešu lielas sāpes savainojuma dēļ, ko man cietumā nodarīja cietumsargi," viņš vēlāk sacīja tiesas zālē, runājot no apsūdzēto būra.

Vilans neko tuvāk par savainojumiem nepaskaidroja, bet viņa advokāts vēlāk sacīja, ka sargi likuši viņam pārnest uz citu kameru smagas personīgās lietas, un izraisījies trūces saasinājums.

Vilans sacīja tiesnesei, ka viņam jādodas uz slimnīcu, lai tur saņemtu atbilstošu aprūpi.

Lietas izskatīšana tika pārtraukta un ieradās mediķi, lai izvērtētu Vilana stāvokli, bet tiesneses nolēma, ka hospitalizācija nav neieciešama.

Tiesnese arī nolēma pagarināt apcietinājumu līdz 29.oktobrim.

Vilana advokāts prognozēja, ka lietas izskatīšana pēc būtības varētu sākties nākamā gada sākumā.

49 gadus vecais amerikānis, kas agrāk dienējis ASV jūras kājniekos, bet pēc tam strādājis automašīnu rezerves daļu kompānijā ASV, tika aizturēts pagājušā gada decembrī Maskavā. Pie viņa it kā atrasti Krievijas valsts noslēpumi.

Vilans skaidro, ka lieta pret viņu safabricēta un ka viņš paņēmis no kāda sava paziņas zibatmiņu, kas tiek uzskatīta par svarīgu apsūdzību pierādījumu, domādams, ka tajā ir brīvdienu fotogrāfijas.

Vilana ģimene apgalvo, ka viņš ieradies Maskavā, lai piedalītos drauga kāzās.

Vilans ir viens no vairākiem prominentiem aizturētajiem, par kuriem izteikti pieņēmumi, ka viņus varētu izdot ASV cietumnieku apmaiņas ietvaros.

Bez ASV pilsonības Vilanam ir arī Lielbritānijas, Īrijas un Kanādas pilsonības.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu