Bendikai 10.vieta pasaules čempionāta vasaras biatlonā supersprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika.
Baiba Bendika. Foto: facebook.com

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Baltkrievijā izcīnīja desmito vietu pasaules čempionāta vasaras biatlonā sacensībās piecu kilometru supersprintā.

Bendika finālā veica vienu soda apli un izmantoja vienu rezerves patronu, uzvarētājai Valentīnai Semerenko no Ukrainas zaudējot 14,4 sekundes.

Pirmajā ugunslīnijā Bendika bija nekļūdīga, kas deva ceturto vietu, bet pēc otrās bija jāveic viens soda aplis, turklāt tika izmantota arī rezerves patrona, latvietei atkāpjoties uz 17.pozīciju. Nekļūdīgas nākamās divas šaušanas viņai ļāva pakāpties uz 12.vietu, bet līdz finišam viņa iekļuva pirmajā desmitniekā.

Par čempioni kļuva Semerenko, kura finišā par nieka sekundes desmitdaļu apsteidza čehieti Luciji Harvātovu, bet trešā bija krieviete Jekaterina Glazirina, kura zaudēja 0,4 sekundes.

Pirms tam kvalifikācijā Bendika šāva nekļūdīgi un ieņēma piekto vietu. Finālam kvalificējās 30 labākās biatlonistes.

Bendika Minskā ieradās tikai ap pusnakti, jo aviokompānijas "Austrian Airlines" neizdarības dēļ lidojumam Sofija-Vīne-Minska netika apstiprināta viņas šautene. Lai gan bulgāru biatlonisti varēja lidot ar šo reisu, Latvijas komandai bija uz Baltkrieviju jālido vēlāk caur Frankfurti.

Savukārt vīru sacensībās kvalifikācijā trešais bija Andrejs Rastorgujevs, kurš gan finālā pēc pirmās šaušanas bija spiests izstāties - viņa rollerslēpei salūza zābaka stiprinājums. Kvalifikācijā startēja arī Roberts Slotiņš, kurš ieņēma 49.vietu.

Vīriem par čempionu kļuva Dienvidkorejas naturalizētais krievs Timofejs Lapšins, sudrabu guva slovēnis Klemens Bauers, bet pie bronzas tika krievs Eduards Latipovs.

Tikmēr junioru konkurencē Edgars Mise finālā izcīnīja 17.vietu, bet sacensībās juniorēm Sanita un Sandra Buliņas kvalifikācijā bija attiecīgi 37. un 44.pozīcijā, finālā neiekļūstot.

Supersprintā biatlonisti aizvada četras šaušanas - vispirms divas guļus un pēc tam divas stāvus. Biatlonisti katrā ugunslīnijā var izmantot vienu rezerves patronu, bet par katru nesašauto mērķi ir jāveic 75 metrus garš soda aplis.

Sestdien biatlonisti sacentīsies sprintā, bet svētdien - iedzīšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu