"Viesnīcas vadītājs visā vainoja māti." Aculiecinieks atklāj detaļas par baseina caurulē ierauto bērnu Turcijā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SCANPIX/TASS

Kāds poļu tūrists Turcijas viesnīcas "Sun Hill" atsauksmēs atstājis savu liecību par redzēto negadījuma dienā, kad 12 gadus vecu meiteni iesūca baseina trubā. Viņš sīki aprakstīja 18. augustā notikušo, jo viņš bija viens no bērna glābējiem, vēsta portāls "Postimees".

» Meitene Turcijā iesūkta baseina caurulē. Šobrīd viņa ir komā

Tūrists no Polijas Tomašs Gručalskis apmeklējis arī policijas iecirkni, kur dzirdējis, ka viesnīcas vadītājs par visu notikušo vaino 12 gadus vecās Alises māti.

"Es ilgi varētu rakstīt par šo parasto viesnīcu, vienmuļo virtuvi, rindām pēc ēdieniem un uz bāru, angliski nerunājošu personālu, slēgtu fitnesa klubu, dažādu dzērienu trūkumu vai gaisa kondicionēšanas trūkumu restorānā . Diemžēl papildus iepriekšminētajām neērtībām jebkādu drošības pasākumu (nemaz nerunājot par glābēju) vai drošības noteikumu neesamība baseinā izraisīja traģisku notikumu, kas notika 18. augustā ap plkst. 17.20 pēc vietējā laika," viesnīcas atsauksmē rakstīja Tomašs.

Pēc viņa teiktā, 12 gadus vecā krievu meitenes roka tika iesūkta baseinā esošajā pumpī, kas sūknēja ūdeni uz slidkalniņa. Un viņa bija ieslodzīta zem ūdens.

"Meitenes māte izmisīgi saukusi pēc palīdzības. Diemžēl tikai daži viesnīcas darbinieki viņai atbildējuši ar rīcību. Kopā ar vairākiem citiem viesnīcas viesiem mēs centāmies izvilkt bērnu no ūdens.

Vairākās valodās mēs aicinājām viesnīcas personālu nekavējoties izslēgt sūkni, jo spēks, ar kuru ierīce sūc ūdeni, neļāva bērna rokai izkļūt no caurules. Neskatoties uz neko, neviens nevarēja atrast slēdzi," rakstīja tūrists.

Pēc viņa teiktā, ierīcei neesot bijis avārijas slēdzis un neviens no darbiniekiem pat nesteidzās baseinā, lai palīdzētu meitenei izkļūt no ūdens. Rezultātā ierīce tika izslēgta tikai pēc apmēram desmit minūtēm, bet pat pēc tam meiteni nevarēja izcelt no ūdens sakarā ar to, ka viņas roka bija iestrēgusi.

"Pēc vairākiem grūdieniem mēs varējām izvilkt pumpi un nogādāt meiteni kopā ar caurules fragmentu uz krastu, kur sākām reanimāciju. Viesnīcu darbinieki joprojām nepalīdzēja. Kāds izsauca ātro palīdzību. Turpinājām apmēram 15 minūtes līdz ieradās "ātrie". Diemžēl mēs nejutām pulsu," sacīja tūrists.

Tomašs atsauksmē īpaši uzsvēra, ka viesnīcas vadītājs neizrādīja nekādu interesi vai līdzjūtību pret meitenes māti. Turklāt viņš apsūdzēja viņu par notikušo.

"Pēc dažām stundām, atrodoties policijas iecirknī, lai sniegtu liecības, mēs no viesnīcas vadītāja dzirdējām, ka visa vaina esot uz meitenes vecāku pleciem, jo viņi nav viņu pienācīgi pieskatījuši.

Es gribu jums atgādināt, ka nekas neliecināja, ka baseins nebūtu paredzēts bērniem. Turklāt šis pumpis var viegli absorbēt pieaugušo, jo iesūkšanas caurule (diametrs aptuveni 25 cm) nav nekādā veidā aizklāts. Tas atradās blakus slidkalniņam galvenajā baseinā," norādīja Tomašs.

Un viņš piebilda, ka viņa astoņus gadus vecā meita, kas bija aculiecinieks incidentam ar cietušo Alisi, joprojām to nevar pārdzīvot.

Piektdien, 23. augustā, kļuva zināms, ka viesnīcas īpašnieks, direktors un tehniskais speciālists tikuši aizturēti. Un pašai viesnīcai draud slēgšana.

"Lieta par negadījumu viesnīcā "Sun hill" tika nosūtīta Bodrumas Ģenerālprokuratūrai, viesnīcas darbinieki, kuru vaina tika atzīta par notikušu, tika aizturēti un šobrīd tiek atbrīvoti pret drošības naudu," apstiprināja Krievijas vēstniecība Ankarā.

Tajā pašā laikā pašas meitenes stāvoklis nav progresējis - viņa joprojām ir kritiskā stāvoklī. Nedēļas vidū viņu apmeklēja Sanktpēterburgas ārsti, kuri pēc sarunas ar Turcijas kolēģiem nolēma, ka viņa neizdzīvos lidojumu uz Krieviju, tāpēc ārstēsies Turcijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu