"TTT Rīga" nākamajā sezonā nestartēs Eiropas Sieviešu basketbola līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" komanda
"TTT Rīga" komanda Foto: FIBA.com

Latvijas vadošais klubs "TTT Rīga" nākamajā sezonā nespēlēs Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), ziņo turnīra rīkotāji.

"TTT Rīga" gaidāmajā sezonā spēlēs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā. Tāpat paredzams, ka komanda spēlēs Baltijas valstu apvienotajā čempionātā.

Tā vietā turnīrā no Latvijas spēlēs "Liepāja"/LSSS, kas A apakšgrupā tiksies ar Brno "Basket Žabiny" (Čehija), Pještjanu "Čajky" (Slovākija), Maskavas "Dinamo" (Krievija), Amsterdamas "Orange Lions" (Nīderlande), Minskas "Horizont" (Baltkrievija), Pēčas "Pinkk 424" (Ungārija) un Siktivkaras "Nika" (Krievija).

Savukārt B apakšgrupā cīnīsies Minskas "Cmoki" (Baltkrievija), Rostovas pie Donas SFEDU (Krievija), Grodņas "Olimpia" (Baltkrievija), Košices "Young Agels" (Slovākija), Astanas "Tingers" (Kazahstāna), Ostravas SBŠ (Čehija), Viļņas "Kibirkštis" (Lietuva) un Novosibirskas "Dinamo" (Krievija).

Turnīrs sāksies oktobrī, jau mēneša sākumā Liepājā notiekot pirmā sabraukuma spēlēm. Otrais sabraukums būs novembrī, bet trešais - janvārī.

Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas četras labākās komandas un "play-off" cīņas paredzētas no 20.janvāra līdz 1.martam. Savukārt finālčetrinieka turnīrs iecerēts 21. un 22.martā.

Iepriekšējā sezonā "TTT Rīga" finālā ar 73:63 pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki".

Šis turnīrs agrāk bija pazīstams kā Austrumeiropas sieviešu basketbola līga, bet ar iepriekšējo sezonu tam dots globālāks nosaukums. Iepriekšējās divas sezonas "TTT Rīga" zaudēja šī turnīra finālā, bet 2016.gadā kļuva par tā uzvarētājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu