Tramps paceļ plānotos tarifus Ķīnas precēm (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja, ka paceļ plānotos muitas tarifus Ķīnas preču importam, šādi atbildot uz Ķīnas valdības piektdienas, 23. augusta, paziņojumu par jaunu muitas tarifu piemērošanu ASV precēm.

Tramps "Twitter" pavēstīja, ka no 1. septembra Ķīnas precēm 300 miljardu ASV dolāru (266,9 miljardu eiro) vērtībā tiks piemēroti 15% tarifs, nevis līdz šim plānotie 10%.

ASV Tirdzniecības pārstāvja birojs paziņoja, ka no 1. oktobra ASV piemēros citām Ķīnas precēm 250 miljardu dolāru (222,4 miljardu eiro) vērtībā 30% tarifus līdz šim plānoto 25% vietā.

ASV nolēma šādi rīkoties dažas stundas pēc Ķīnas valdības paziņojuma, ka tā piemēros jaunus muitas tarifus ASV precēm 75 miljardu dolāru (67,6 miljardu eiro) apmērā, tādējādi Pekinai reaģējot uz Vašingtonas paredzēto tarifu pieaugumu.

Ķīnas valdība norādīja, ka muitas tarifi, kas spēkā stāsies 1.septembrī, variēs no 5% līdz 10% un skars 5078 ASV ražotas preces.

Tāpat no 15. decembra tiks piemēroti 25% muitas tarifi no ASV importētiem automobiļiem un 5% muitas tarifi automašīnu rezerves detaļām.

Ķīna šā gada sākumā tarifus no ASV importētiem automobiļiem bija atcēlusi, tādējādi izrādot pretimnākšanu, kamēr norisinājās tirdzniecības sarunas.

ASV valdība jau pirms tam ievērojami palielināja muitas tarifus Ķīnas precēm 250 miljardu dolāru vērtībā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu