Rīgas "Dinamo" hokejisti turpina cīņu par "Latvijas Dzelzceļa" kausa trofeju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda
Rīgas "Dinamo" komanda Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien aizvadīs trešo maču tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kausā, tiekoties ar Minskas "Dinamo" komandu.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.13 un tiešraidē to translēs kanāls "360TV Dinamo", kur vērojami arī pārējie turnīra dueļi.

Vēlāk vakarā plkst.17 savstarpējo cīņu aizvadīs Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas.

Otrdien Rīgas vienība ar 3:0 apspēlēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet trešdie ar 3:1 guva virsroku pār Jaroslavļas "Lokomotiv". Tikmēr Minskas komanda turnīrā cietusi divus "sausos" zaudējumus - 0:3 pret Kazaņas "Ak Bars" un 0:6 pret "Avtomobilist".

Latvijas vienība turnīru noslēgs svētdien, kad plkst.17 mēros spēkus ar Kazaņas "Ak Bars".

Turnīrā vadībā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir "Ak Bars", kar ar sešiem punktiem divos mačos seko Rīgas "Dinamo", tālāk ar trim punktiem trīs spēlēs ir "Avtomoblist", bet bez punktiem divos mačos palikušas Jaroslavļas un Minskas komandas.

Cīņa par "Latvijas Dzelzceļa" kausu norisinās jau 11.reizi. Pērn Rīgas komanda triumfēja turnīrā, pie trofejas tiekot trešo reizi vēsturē.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Turnīra debijas reizē 2009.gadā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja tieši Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA, finālā pieveicot Rīgas "Dinamo", bet nākamās trīs reizes sacensībās triumfēja "Ak Bars" hokejisti.

Aizpērn Rīgas "Dinamo" "Latvijas Dzelzceļa" kausā palika otrajā vietā, finālmačā ar 0:3 piekāpjoties "Lokomotiv" vienībai. Savukārt pērn kausa ieguvēja tika noskaidrota viena apļa turnīrā.

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī, bet pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.septembrī savā laukumā pret latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu