Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase zaudē EČ otrajā mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas U-16 meiteņu izlase mačā pret Beļģiju.
Latvijas U-16 meiteņu izlase mačā pret Beļģiju. Foto: basket.lv

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase piektdien Skopjē Eiropas kadetu čempionāta otrajā mačā ar rezultātu 60:67 (15:19, 15:13, 14:19, 16:16) zaudēja vienaudzēm no Beļģijas.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Līva Krūmiņa, 13 punktus guva Vanesa Jasa, bet pa desmit punktiem bija Elizabetei Bulānei un Martai Leimanei.

Tikmēr pretiniecēm ar 24 punktiem izcēlās Žūlija Fronkina.

Pašmāju basketbolistes šajā mačā pievīla metienu no spēles precizitāte, jo grozā tika raidīti vien 15 no 64 metieniem. Tāpat tika zaudēta cīņa par atlēkušajām bumbām - 39 pret 56.

Latvietes mača pirmās septiņas minūtes punktus guva tikai no soda metienu līnijas, bet kā pirmā no spēles iemeta Luīze Sila, kura panāca 9:14. Ceturtdaļas turpinājumā Latvijas kadetes izlīdzināja rezultātu - 15:15, taču pretinieces atbildēja ar četriem punktiem un pirmās desmit minūtes uzvarēja ar 19:15. Arī otrajā ceturksnī beļģietes turējās dažu punktu attālumā, pāris reizes komandas šķirot vienam punktam. Pēc līdzīga pirmā puslaika latvietes zaudēja vien ar 30:32.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē pretiniecēm bija neliels pārsvars, taču latvietēm izdevās izlīdzināt rezultātu (36:36). Tiesa, Latvijas jaunās basketbolistes ātrāk iekrāja piezīmju normu un ātri atgriezās iedzinējos bet pēc trim ceturtdaļām zaudēja ar 44:51. Ar Līvas Krūmiņas tālmetienu latvietes atgriezās spēlē, bet nedaudz vēlāk Marta Leimane no soda metienu līnijas pietuvināja komandu līdz divu punktu deficītam (49:51). Turpinājumā pretiniecēm bija 3-5 punktu pārsvars, taču Latvijas komandai neizdevās lauzt cīņas gaitu un tika piedzīvots zaudējums ar 60:67.

Apakšgrupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Spānija, pa vienam panākuma ir Beļģijai un Latvijai, bet pēdējā ar diviem zaudējumiem ir Zviedrija.

Latvijas U-16 meiteņu izlase čempionātu iesāka gūstot graujošu uzvaru, ar 76:40 pārspējot Zviedrijas izlasi, tikmēr beļģietes ar 43:71 piekāpās pērnā gada bronzas medaļniecei Spānijai.

Matīsa Rožlapa trenētā izlase sestdien apakšgrupas pēdējā mačā mēros spēkus ar Spāniju. Astotdaļfinālā C grupas četrinieks tiksies ar D grupas vienībām (Čehija, Turcija, Grieķija, Polija).

Astotdaļfināla uzvarētājas turpinās cīņas par medaļām, bet zaudētājām būs priekšā dueļi par 9.-16.pozīciju. Piecas labākās komandas nodrošinās vietu U-17 Pasaules kausa izcīņā, kas nākamgad norisināsies Rumānijā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, kadetes šovasar aizvadīja astoņas pārbaudes spēles. Pret Lietuvu uzvaras un zaudējumi tika dalīti uz pusēm (75:70 un 71:82), panākumi gūti pār Somiju (74:62), Turciju (65:48) un Igauniju (80:44), bet neveiksmes ciestas pret Franciju (49:65), Spāniju (46:85) un Krieviju (50:78).

Nikolai Priedei šis būs jau trešais Eiropas čempionāts, jo šovasar viņa uzspēlēja arī U-18 meistarsacīkstēs. Tikmēr savos otrajos čempionātos spēlēs Vanesa Jasa un Elizabete Bulāne.

Latvijas kadetes savu labāko rezultātu Eiropas čempionātā sasniedza aizpērn, kad iekļuva pusfinālā, bet pēc tam cieta divus zaudējumus un samierinājās ar ceturto vietu. Tiesa, komanda izcīnīja ceļazīmi uz 2018.gada U-17 Pasaules kausa izcīņu. Vēl trīs reizes latvietes bijuša piektās, bet pērn ieņēma devīto vietu.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Elizabete Bulāne, Ieva Korzāne, Marta Leimane, Nikola Priede (visas - "TTT Rīga - Kadetes") Katrīna Raina Kalniņa ("Kolibri"/47.vsk.) Enija Vīksne, Katrīna Ozola (abas - "Rīga"/TTP-1) Vanesa Jasa ("TTT Rīga - Juniores"), Paula Cirša ("Rīga"/"Jugla"), Līva Krūmiņa, Luīze Sila (abas - Rīgas 3.BJSS) Kolīna Kārtere ("Saldus").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu