Austrālijas basketbola izlase pirmo reizi vēsturē uzvar ASV

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Petijs Milzs (centrā).
Petijs Milzs (centrā). Foto: Getty Images

Austrālijas basketbola izlase, kuru vada latviešu izcelsmes speciālists Andrejs Lēmanis, sestdien pirmo reizi vēsturē ar 98-94 (23:26, 25:23, 30:27, 20:18) pārspēja titulēto ASV valstsvienību.

Rezultatīvākais ar 30 punktiem uzvarētāju rindās bija Petijs Mills, tikmēr Endrū Boguts izcēlās ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām. Tikmēr ASV izlases rindās ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Kemba Volkers.

Zīmīgi, ka spēli klātienē vēroja rekordliels skaits atbalstītāju - 52 079. Šī bijusi visu laiku apmeklētākā spēle Austrālijā.

ASV izlases treneris Gregs Popovičs šo maču nolēma sākt tikai ar diviem spēlētājiem, kuri ceturtdien uzsāka maču pret Austrālijas izlasi, tikmēr mājinieki sākumsastāvu nebija mainījuši.

Pirmā ceturtdaļa pagāja ASV komandas zīmē, kas ne tikai pirmie izvirzījās vadībā, bet arī pirmās desmit minūtes noslēdza ar trīs punktu pārsvaru (26:23). Tikmēr pirmā puslaika beigās abas komandas apmainījās ar pustālajiem metieniem, amerikāņiem vairs esot vadībā ar vienu punkta pārsvaru - 49:48.

Trešajā ceturtdaļā ASV izlase veica desmit punktu atrāvienu, tikmēr Mills atbildēja ar diviem tālmetieniem, bet Krisa Goldinga realizētie divi soda metieni, pēc 30 minūtēm jau panāca Austrālijas pārsvaru 68:76. Atlikušajās desmit minūtēs Austrālijas izlase, savu skatītāju atbalstīta, pārsvaru neizlaida un svinēja vēsturisku panākumu.

"Atbalsts no līdzjutējiem bija lielisks. Esmu gandarīts, ka varējām demonstrēt šādu sniegumu mūsu fanu priekšā. Izdarījām to kā komanda," teica Mills. "Šis ir tikai mazs pakāpiens pretim lielākām progresam."

Savukārt Popovičam pirms Pasaules kausa nav klājies viegli, jo vairāki vadošie NBA spēlētāji atteikušies no dalības prestižajās sacensībās. Tomēr darbu atvieglo fakts, ka ASV valstsvienības nometnē patlaban ir tikai 13 basketbolisti, kas nozīmē, ka jāatsijā būs tikai viens.

Popoviča vadītajai komandai iepriekš atteica tādas NBA zvaigznes kā Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss, Džeimss Hārdens un Kavai Lenards.

ASV izlasei pirms gaidāmā Pasaules kausa paredzēta vairs tikai viena pārbaudes spēle pret Kanādu. Šis mačs norisināsies pirmdien Sidnejā.

Pasaules kauss norisināsies Ķīnā no 31.augusta līdz 15.septembim.

Pašreizējie čempioni ir ASV basketbolisti, kuri 2014.gadā Spānijā finālā pārliecinoši pieveica Serbijas izlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu