G7 līderus Francijā sagaida ar protestiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesti pirms G7 samita Biaricā
Protesti pirms G7 samita Biaricā Foto: Reuters/EPA/Scanpix

Sestdien, 24. augustā, Biaricā Francijas dienvidrietumos pulcējas G7 pārstāvēto pasaules demokrātisko lielvaru līderi, taču samitu aizēno Amazones baseina mežu ugunsgrēki, nestabilitāte akciju tirgū un domstarpības pašu rietumvalstu līderu starpā.

ASV prezidentu Donaldu Trampu, kura lidmašīna ap pusdienlaiku jau nosēdusies Francijā, sagaida masu protesti, lai gan samita mājastēvs Francijas prezidents Emanuels Makrons norīkojis 13 000 policistu, lai noturētu protestētājus drošā attālumā no G7 galotņu sanāksmes norises vietas.

Vairāki tūkstoši protestētāju sestdien pulcējušies aptuveni 30 kilometru attālumā esošajā Andē, lai dotos gājienā pāri Spānijas robežai uz Irunu.

Starp demonstrantiem ir gan galēji kreisie, gan vides aizstāvi, gan neliels skaits Francijas "dzelteno vestu" kustības aktīvistu. Virs viņu galvām plīvo sarkani-balti-zaļie basku karogi.

"Ir svarīgi parādīt, ka ļaudis ir mobilizējušies un nevēlas tādu pasauli, kādu tiem piedāvā," izteicās viena no demonstrantiem, kas pārstāv basku antiglobālistu organizāciju "Bizi".

Policija ziņo, ka pēc sadursmēm ar protestētājiem, kas ierīkojuši nometni netālu no Andē, kopš piektdienas vakara jau aizturēti 17 cilvēki.

Foto: Protesti pret G7

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu