Latvijas kadetes grupu turnīru pabeidz ar zaudējumu Spānijas basketbolistēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase spēlē pret Spāniju.
Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase spēlē pret Spāniju. Foto: basket.lv

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase sestdien Skopjē Eiropas kadetu čempionāta trešajā mačā ar 52:90 (9:21, 17:27, 10:30, 16:12) piekāpās vienaudzēm no Spānijas.

Rezultatīvākā Latvijas valstsvienībā ar 12 gūtajiem punktiem bija Enija Vīksne, kura izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas un četrreiz pārķēra pretinieču piespēles, un Ieva Korzāne, kuras rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas. Pa septiņiem punktiem Luīzei Silai, kurai arī septiņas bumbas zem groziem un četri bloķēti metieni, un Martai Leimanei.

Latvijas basketbolistēm neveiksmīgs bija pats spēles sākums. Kad Vīksne Latvijai guva pirmos divus punktus, spānietes bija iekrājušas jau 11 punktu pārsvaru. Pēc tam cīņa ritēja līdzīgi, pirmo ceturtdaļu Latvijai zaudējot ar 9:21. Otrajā ceturtdaļā spānietes turpināja audzēt pārsvaru, puslaiku pabeigdamas savā labā ar 48:26.

Otrajā puslaikā rezultāta starpība turpināja augt, 25.minūtē pēc Čisomagas Feivoras Okaforas Nvezes precīza metiena pārsniedzot 30 punktu starpību - 61:30 Spānijas labā. 29.minūtē pēc Elenas Rodrigesas Domingesas metiena rezultāta starpība sasniedza arī 40 punktu robežu - 76:36. Pēdējo spēles nogriezni, abās komandās laukumā tiekot rezervistēm, ar 16:12 izdevās uzvarēt Latvijai. Tomēr mačā ar 90:52 pārāka bija Spānija.

Matīsa Rožlapas trenētā Latvijas U-16 meiteņu izlase čempionātu iesāka ar graujošu 76:40 uzvaru pār Zviedriju, bet otrajā mačā ar 60:67 tika atzīts Beļģijas pārākums.

Apakšgrupā uzvarēja Spānija, kura svinēja panākumu visās trīs spēlēs. Latvijai tika trešā vieta, bet otro vietu grupā izcīnīja Beļģija, kas pēdējā mačā ar 71:35 sagrāva pastarīti Zviedriju.

Astotdaļfinālā C grupas četrinieks tiksies ar D grupas vienībām (Čehija, Turcija, Grieķija, Polija). Latvijai jāspēlē ar Grieķiju, kas D grupā ieņēma otro vietu. Grieķietes ar 65:55 apspēlēja Turciju, ar 47:58 piekāpās Čehijai un ar 68:56 pārspēja Poliju. Astotdaļfināla spēle Latvijas valstsvienībai sāksies pirmdien, Latvijas laika plkst.17.30.

Astotdaļfināla uzvarētājas turpinās cīņas par medaļām, bet zaudētājām būs priekšā dueļi par 9.-16.pozīciju. Piecas labākās komandas nodrošinās vietu U-17 Pasaules kausa izcīņā, kas nākamgad norisināsies Rumānijā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, kadetes šovasar aizvadīja astoņas pārbaudes spēles. Pret Lietuvu uzvaras un zaudējumi tika dalīti uz pusēm (75:70 un 71:82), panākumi gūti pār Somiju (74:62), Turciju (65:48) un Igauniju (80:44), bet neveiksmes ciestas pret Franciju (49:65), Spāniju (46:85) un Krieviju (50:78).

Nikolai Priedei šis ir jau trešais Eiropas čempionāts, jo šovasar viņa uzspēlēja arī U-18 meistarsacīkstēs. Tikmēr savos otrajos čempionātos spēlē Vanesa Jasa un Elizabete Bulāne.

Latvijas kadetes savu labāko rezultātu Eiropas čempionātā sasniedza aizpērn, kad iekļuva pusfinālā, bet pēc tam cieta divus zaudējumus un samierinājās ar ceturto vietu. Tiesa, komanda izcīnīja ceļazīmi uz 2018.gada U-17 Pasaules kausa izcīņu. Vēl trīs reizes latvietes bijuša piektās, bet pērn ieņēma devīto vietu.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Elizabete Bulāne, Ieva Korzāne, Marta Leimane, Nikola Priede (visas - "TTT Rīga - Kadetes") Katrīna Raina Kalniņa ("Kolibri"/47.vsk.) Enija Vīksne, Katrīna Ozola (abas - "Rīga"/TTP-1) Vanesa Jasa ("TTT Rīga - Juniores"), Paula Cirša ("Rīga"/"Jugla"), Līva Krūmiņa, Luīze Sila (abas - Rīgas 3.BJSS) Kolīna Kārtere ("Saldus").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu