Samoilovs/Šmēdiņš lūkos izcīnīt otro titulu pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: Morozov Vadim

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš šodien Majoros aizvada Pasaules tūres trīs zvaigžņu posma pusfināla spēli.

Pusfināla mačs paredzēts plkst.12.35, kad Samoilovs/Šmēdiņš spēlēs ar Vācijas duetu Armīnu Dollingeru/Ēriku Štadie, kuri Jūrmalā bija izsēti ar 24.numuru. Viņi ar 2-0 (21:19, 21:18) apspēlēja tautiešus - ar devīto numuru izsētos Jonatanu Erdmanu un Svenu Vinteru.

Pirms tam otrajā pusfinālā plkst.11.35 turnīra divpadsmitais duets igauņi Kusti Nilvaks un Marts Tīsārs spēlēs ar baltkrieviem Aljaksandru Dzjadkouu un Pāvelu Pjatrušku, kuri Jūrmalā izsēti ar 19.numuru.

Latvijas duets uzvaras gadījumā izcīnīs jau otro titulu pēc kārtas Pasaules tūres posmos, jo pagājušās nedēļas nogalē to izdevās paveikt Maskavas četru zvaigžņu turnīrā.

Iepriekš turnīrā dalītā devītajā vietā bija finišējis sacensību pirmais duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kas astotdaļfinālā ar 0-2 (23:25, 13:21) piekāpās amerikāņiem Stefordam Slikam/Viljamam Elenam, kuriem bija piešķirts trešais numurs.

Dalītā 17.vietā ierindojās ar 22.numuru izliktie Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs, kuri pirmajā "play off" spēlē ar 1-2 (18:21, 21:19, 9:15) piekāpās Lietuvas vadošajam duetam Lukam Kazdailim/Arnem Rumšēvicam, kuriem piešķirts 16.numurs, un sacensībās ar 26.numuru izliktie Toms Šmēdiņš/Haralds Regža, kuri ar 0-2 (18:21, 17:21) piekāpās slovēņiem Nejcam Zemļakam/Janam Pokeršnikam, kuriem piešķirts 18.numurs.

Šmēdiņš/Regža un Samoilovs/Solovejs apakšgrupā uzvarēja vienā no divām spēlēm, tādējādi izslēgšanas turnīru sāka no pirmās kārtas. Tikmēr kvalifikācijas turnīru nepārvarēja Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs, Dāvis Nātriņš/Gints Antoms un Oskars Puga/Jānis Kuprašovs.

Pļaviņš/Točs un Samoilovs/Šmēdiņš apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras, tādējādi izslēgšanas turnīru sāka no astotdaļfināla.

Mačus iespējams vērot "Straume.lmt.lv" un TV6 kanālā.

Uz pamatturnīra spēlēm biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv".

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnās par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisinās pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu