Ultravioletais starojums vājinās. Sauļošanos varēs baudīt arī nākamnedēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Dienām kļūstot īsākām, lēnām sarūk ultravioletā starojuma intensitāte, tāpēc sauļošanās augusta beigās un septembrī ir veselīgāka nekā iepriekšējos četros mēnešos.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem sestdien Rucavā ultravioletās radiācijas indekss pakāpās līdz 4,9 punktiem, kas atbilst vidējam līmenim.

Cilvēkiem ar bālu ādu joprojām pastāv risks iegūt apdegumus, ilgstoši sauļojoties. Lielākais ultravioletais starojums ir dienas vidū - no plkst. 12 līdz 15.

Dienas garums un saules staru krišanas leņķis patlaban ir tāds pats kā aprīļa vidū. Sauļošanās vasaras izskaņā ir drošāka, jo vairumam cilvēku āda kļuvusi kaut nedaudz tumšāka un tāpēc mazāk jutīga nekā pavasarī.

Arī nākamnedēļ laikapstākļi būs piemēroti saules peldēm, prognozē sinoptiķi. Laiks būs pārsvarā saulains un silts, brīžiem - karsts.

Latviju neskars lielais karstums, kas aptvēris Eiropas dienvidu un centrālo daļu. Tuvākajās dienās maksimālā gaisa temperatūra valstī sasniegs +24..+29 grādus, par kādu grādu vēsāks laiks saglabāsies vietām Rīgas līča piekrastē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu