"Apollo Kino" jūlijā sasniedzis rekordlielu apmeklētāju skaitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jaunākais un modernākais kinoteātris Latvijā “Apollo Kino” pirmo darbības ceturksni noslēdzis veiksmīgi – kinoteātra kluba biedru skaits ir sasniedzis vairāk nekā 26 tūkstošus. Šobrīd veiksmīgākais mēnesis ir bijis jūlijs, kad  “Apollo Kino” apmeklēja rekordliels cilvēku skaits – 44 tūkstoši skatītāju. Lielu popularitāti ieguvusi tieši IMAX kinozāle, kurā filmas baudījis katrs ceturtais (25%) kino apmeklētājs. Skatītākie žanri pirmajos trīs mēnešos bijuši asa sižeta kino un animāciju filmas bērniem.

"Apollo Kino" savas durvis skatītājiem Rīgā vēra šī gada 4. aprīlī, piedāvājot vēl nebijušu kino kvalitātes pieredzi pirmajā IMAX kinozālē Latvijā. “Apollo Kino” repertuārā ir dažādu žanru filmas, taču pieprasītākās šobrīd ir tieši asa sižeta filmas (40%), savukārt animācijas filmas ir aktuālas gandrīz trešdaļai (28%) apmeklētāju.

“Skatītāju izvēli pamato ne tikai to intereses, bet arī nozarē pieejamo filmu klāsts. Šogad iznākušas ļoti daudz asa sižeta filmas, to skaitā “Zirnekļcilvēks: Tālu no mājām”, “Vīri melnā: Globālie draudi”, “Atriebēji: Noslēgums”. No animācijas filmām šobrīd iecienītākās ir “Mīluļu slepenā dzīve 2”, “Aladins” un “Karalis Lauva”. Šo filmu skatījums kopumā sastāda 50% no visa apmeklējuma,” stāsta “Apollo Kino” vadītājs Latvijā Edgars Hartmanis.

Jaunās paaudzes kinoteātrī ir deviņas zāles, kas aprīkotas ar dažādām sēdvietām – kluba, restorāna zāles sēdvietas, dubultās un īpaši ērtās zvaigžņu sēdvietas. Šobrīd populārākā viennozīmīgi ir IMAX zāle ar 275 sēdvietām, kas ir apmeklētākā no visām kinoteātra auditorijām. Skatītāji šajā zālē var baudīt pavisam citu attēla kvalitāti, ietilpīgākus kadrus un dzidrāku attēlu. Aptuveni viena ceturtdaļa no apmeklētājiem (26%) izvēlas sēdvietas ar iespēju pasūtīt ēdienus un dzērienus.

“Kinoteātra apmeklējums mainās atkarībā no sezonalitātes. Vasaras mēnešos lielākā aktivitāte ir tieši darba dienās, taču rudenī tendence mainās. Kā liecina mūsu pieredze, vadot “Apollo Kino” Igaunijā, sākot no septembra, kinoteātra apmeklējums gan darba dienās, gan nedēļas nogalēs izlīdzinās,” skaidro E. Hartmanis.

“Apollo kino” ir vienīgā kinozāle Rīgā, kurā ir iespējams pasūtīt un baudīt maltīti uz vietas seansa laikā. Iecienītākie kinoteātra apmeklētāju našķi un uzkodas ir sporta bāra O’Learys piedāvātās kesadiljas un mocarellas siera nūjiņas. Arī sulu un kafijas bāra “Blender” smūtiji ir populāra izvēle, baudot seansu. Drīzumā ēdienkarte tiks paplašināta, iekļaujot ēdienus no restorāna CHI.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu