Gilīss: Galvenais mērķis ir kopā progresēt kā komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Koltons Gilīss
Koltons Gilīss Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas mērķis ir pasniegt līdzjutējiem to, ko viņi pelnījuši - vietu izslēgšanas turnīrā - , pauda rīdzinieku uzbrucējs Koltons Gilīss.

Rīgas "Dinamo" svētdien triumfēja tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kausā.

"Protams, ka panākums turnīrā ir svarīgs, jo vēlamies veidot uzvarētāja raksturu. Galvenais mērķis ir kopā progresēt kā komandai, dienu no dienas viens otram palīdzot kļūt labākiem. Galu galā, lai tiktu izslēgšanas turnīrā, vajadzēs daudz uzvaru. Tāpēc ir svarīgi sezonas sākumā izcīnīt uzvaras," pēc sestdienas mača pauda Gilīss.

Kanādiešu uzbrucējs sev mērķi izvirzījis tādu pašu kā komanda - iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

"Esam smagi strādājoša un ātra komanda. Nav iemesla teikt, ka nevaram iekļūt "play-off". Tas arī ir mūsu galvenais mērķis - pasniegt līdzjutējiem to, ko viņi ir pelnījuši. Jo īpaši pēdējās sezonās, kad komandai neveicās, viņi bija ar mums, ko ļoti augsti novērtēju," uzsvēra Gilīss.

Viņam šī būs ceturtā sezona "Dinamo" komandā, ar kuru kopā piedzīvotas arī smagas zaudējumu sērijas.

"Komandā ienākuši vairāki augstas klases spēlētāji un izveidojusies laba sistēma ar ātru aizsardzību un labu ripas kustību. Mūsu spēcīgā puse ir pāreja uzbrukumā no savas aizsardzības zonas. Tas dod ļoti lielu artavu komandas sniegumā," 2018./2019.gada sezonas sniegumu salīdzinājumā ar iepriekšējām sezonām komentēja Gilīss.

Sestdien Gilīss guva savus pirmos vārtus šajā pirmssezonā, palīdzot rīdziniekiem izcīnīti uzvaru.

"Izdevās tikt pie iespējām spēlēt vairākumā, jo vairāki no vadošajiem uzbrucējiem nespēlēja. Jo īpaši bija patīkami redzēt, kā jaunie hokejisti spēruši soli uz priekšu - ieguvuši pārliecību un tikuši pie lielāka spēles laika," teica Gilīss. "Domāju, ka mūsu maiņa vairākumā labi kustināja ripu un tika pie iespējām, izpildot spēles plānu. Protams, ka mums nesanāk tik labi kā Lerijam [Laurim Dārziņam] un pārējiem puišiem, bet bija patīkami spēlēt vairākumā."

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī, bet pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.septembrī savā laukumā pret latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu