Krēsliņa un Klakocka turpinās spēlēt "TTT Rīga"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aija Klakocka
Aija Klakocka Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs "TTT Rīga" panācis vienošanos ar Latvijas valstsvienības spēlētājām Kati Krēsliņu un Aiju Klakocku, vēsta vienība. 

Aija Klakocka (agrāk Brumermane) "TTT Rīgu" pārstāv kopš pagājušajās sezonas, pirms tam spēlējusi klubos Francijā, Polijā, Ungārijā un Itālijā. 2018./19. gada sezonā Eirolīgā centra spēlētāja 17 spēlēs vidēji guva 6,7 punktus, kā arī izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

Savukārt Eiropas čempionātā Rīgā vidēji četrās spēlēs basketboliste izcēlās ar 8,0 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām.

Komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts par Klakocku teica: "Aija pagājušajā sezonā bija viena no atslēgas spēlētājām. Viņa ļoti labi darbojas aizsardzībā un cīņā par atlēkušajām bumbām, "cementē" visu komandas aizsardzību, tāpat arī ir lieliska komandas biedrene un palīdz uzturēt komandā labu mikroklimatu."

Pati spēlētāja neslēpa prieku par sadarbības turpināšanu: "Esmu ļoti priecīga par iespēju arī šajā sezonā aizstāvēt "TTT Rīga" krāsas. Manuprāt, pēc veiksmīgās atgriešanās Eirolīgā šīs sezonas galvenais uzdevums būs pierādīt visiem, it sevišķi mūsu līdzjutējiem, ka esam spējīgas ne tikai noturēties, bet arī labi spēlēt šajā līmenī. Tieši tāpēc trenējamies un ar nepacietību gaidām jaunās sezonas sākumu!"

Latvijas čempiones arī turpmāk pārstāvēs savulaik NCAA spēlējusī Kate Krēsliņa. 23 gadus vecā uzbrucēja 2017. gadā atgriezās "TTT Rīga". Pagājušajā sezonā Krēsliņa Eirolīgā vidēji 17 spēlēs guva 5,9 punktus, kamēr šovasar Eiropas čempionātā vidēji četrās spēlēs iemeta 5,8 punktus un pārtvēra 1,3 bumbas.

Mārtiņš Zībarts par Krēsliņu sacīja: "Pēc iepriekšējās sezonas Katei bija piedāvājums no ārzemju komandas, tāpēc prieks, ka Kate izvēlējās turpināt sadarbību ar TTT un spēlēšanu Eirolīgā. Ļoti augstu vērtēju Kates milzīgās darba spējas un atdevi, ar kādu spēlētāja aizvada katru treniņu un spēli. Katru gadu Kates loma komandā pieaug, un arī šajā sezonā darīsim visu, lai uzlabotu individuālo meistarību, pārliecību un sniegumu spēlēs, un tas palīdzēs izcīnīt komandai jaunus panākumus."

Krēsliņa par tuvojošos sezonu teica: "Jau atkal klāt ir jauna sezona, kas raisa patīkamas un ļoti kareivīgas noskaņas. Priekšā gaidāmas spraigas un emocijām bagātas spēles, gaidīsim 6. spēlētāju jau 16.oktobrī "Elektrum Olimpiskā centra" tribīnēs!"

Pirmo Eirolīgas spēli "TTT Rīga" aizvadīs 16. oktobrī "Elektrum Olimpiskajā centrā" pret 2015. gada Eirolīgas čempioni un divpadsmitkārtējo Čehijas labāko komandu Prāgas USK. Nākamajā nedēļā "TTT Rīga" basketbolistes dosies pirmajā izbraukumā, kur tiksies ar Beļģijas labāko komandu "Castors Braine", bet 30. oktobrī Latvijas čempiones aizvadīs otro mājas spēli pret trīskārtējo Eirolīgas uzvarētāju no Francijas "Bourges Basket".

"TTT Rīga" ir astoņpadsmitkārtējas Latvijas čempiones (1992-1993, 1995, 2001-2005, 2007, 2008, 2010-2011, 2014-2019), Latvijas-Igaunijas līgas čempiones (2014-2018), Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgas čempiones (2019), Austrumeiropas līgas čempiones (2016, 2019), Eiropas kausa “Top 16” komanda (2016, 2017, 2018), kā arī Eirolīgas "Top 8" komanda (2019).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu