Nevainīga pūtīte izrādījusies ļaundabīgs audzējs. Austrālijā sievietei atklāj retu saslimšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Austrālijā 20 gadus veca jauniete Džordžija Robsone vairākus gadus cīnījusies ar izsitumiem uz sejas. Viņa tos ārstējusi kā akni, bet pūtīte, kas bijusi aptuveni 50 centu monētas lielumā, izrādījusies ļaundabīgs audzējs, vēsta mediji.

Kad jauniete konstatēja, ka pūtīte ir krietni lielāka nekā parastās pumpas, ko viņa iepriekš bija ārstējusi, viņa nobijusies.

"Tā izskatījās pēc zemādas pumpas, kas iekaisusi, bet es uzreiz sapratu, ka tas tā nav," stāsta Džordžija.

Nedēļu pēc lielās pūtītes konstatēšanas, sievietei sākušās arī migrēnas lēkmes un daudzas citas aizdomīgas ķermeņa sāpes, kas pamatīgi nobiedējušas jauno māmiņu.

"Man bija spēcīgas galvassāpes, bija grūtības ar elpošanu. Sāka sāpēt arī rokas un kājas. Nobijos un devos pie ārsta," stāsta Džordžija. 

Kad sāpes kļuva neizturamas un patiesi biedējošas, sieviete devusies uz vietējo poliklīniku, kur vērsusies pēc palīdzības pie sava ģimenes ārsta. Sievietei ārsts izrakstījis antibiotikas, taču tās nepalīdzēja. Divas nedēļas pēc tablešu lietošanas, sāpes kļuva vēl spēcīgākas. Kad Džordžija devusies otro reizi pēc palīdzības, ārsts viņai izrakstīja vēl vienu antibiotiku kursu. 

Taču, kad sāpes nepārgāja arī no otrā antibiotiku kursa, ārsts Džordžiju nosūtīja uz ultrasonogrāfiju, kas atklāja to, ko viņa gaidīja vismazāk.

"Kad saņēmu rezultātus, ārsts paziņoja, ka veidojums satur pataloģiskas šūnas," stāsta Džordžija.

Sievietei tika konstatēta reta onkoloģiska saslimšana - Langerhansa šūnu histiocitoze, kas skar ne tikai cilvēka iekšējos orgānus, bet var arī nokļūt līdz galvaskausam, kas to neatgriezeniski bojā.

Ārsti informē, ka šāda onkoloģiska saslimšana parasti sastopama bērniem. Arī Sidnejas Prinča Alfrēda karaliskās slimnīcas ārsti Džordžijai atklāja, ka līdz šim viņi redzējuši tikai vienu šādu gadījumu.

Džordžijai tika veiktas vairākas pārbaudes, biopsijas un ķīmijterapijas. Pārbaužu rezultātā atklājās, ka Džordžijai jau bija izveidojies četru centimetru liels caurums galvaskausā. 

Neilgi pēc diagnozes konstatēšanas, Džordžijai tika veiktas vairākas operācijas, lai aizpildītu izveidojošos caurumu galvaskausā. Savukārt uz vietas, kur bijusi pūtīte, uzliktas 23 šuves.

Ņemot vērā, ka galvaskausā bija izveidojies tik liels caurums, ārsti Džordžijai paziņojuši, ka visticamāk viņa ar šo diagnozi dzīvojusi jau ilgi. 

Patlaban 20 gadus vecā jauniete gaida datortomogrāfijas rezultātus, kas noteiks to, vai ļaundabīgais audzējs ir izplatījies uz citām ķermeņa daļām, vai nē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu