Skujiņam "Trek – Segafredo" komandā pievienojas Liepiņš

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Kaspars Suškevičs

Līgumu uz divām sezonām ar vienu no pasaules respektablākajām pasaules tūres šosejas riteņbraukšanas komandām – “Trek – Segafredo” noslēdzis Latvijas elites izlases sportists Emīls Liepiņš. Tāpat šo vienību trešo gadu pēc kārtas pārstāvēs Toms Skujiņš.

No 1. augsta profesionālajā riteņbraukšanā oficiāli tiek izziņotas sportistu pārejas. Pasaules vadošās vienības jau izziņojušas savus līderus un turpina paziņot arī par citiem nozīmīgiem papildinājumiem sastāvos. Šīs sezonas izskaņā līgumi noslēdzās arī trijiem vadošajiem Latvijas riteņbraucējiem – Tomam Skujiņam, Kristam Neilandam un Emīlam Liepiņam.

Viena no pasaules respektablākajām komandām – “Trek – Segafredo” pirmdien paziņoja par līgumu noslēgšanu ar diviem Latvijas sportistiem. Divu gadu līgumu ar ASV reģistrēto vienību noslēdzis  27 gadus vecais dobelnieks Emīls Liepiņš. Šosezon Beļģijas pro kontinentālo vienību “Wallonie Bruxelles” pārstāvošais latvietis visaugstākajā pasaules riteņbraukšanas līmenī – pasaules tūrē – startēs pirmo gadu.

Šogad Liepiņš priecējis ar virkni augstvērtīgiem rezultātiem. Jāizceļ viņa uzvara “Coppi e Bartali” velobrauciena posmā. Godalgas Beļģijas, “ZLM”  un Austrijas tūres posmos, ceturto vietu “Ronde van Drenthe” klasikā un citi atzīstami rezultāti.

Liepiņa karjera strauju augšupeju piedzīvoja 2017. gadā. Pārstāvot “Rietumu banka – Rīga” un “Delko Marseille Provence KTM” vienības, viņš izcīnīja 14 goda pjedestālus. Sekoja sekmīgs gads Lielbritānijas vienībā “One Pro cycling”, kad Liepiņš uzvarēja Beļģijas kausa posmā un  velobraucienos Horvātijā, guva godalgas britu tūres posmos un reāli cīnījās par medaļu Eiropas čempionātā.

Liepiņam “Trek – Segafredo” rindās būs iespēja turpināt progresēt un kļūt par komandas līderi līdzenuma sacensībās, kur par uzvarām cīnās tieši sprinteri. Iepriekšējos gadus šo lomu uzņēmās Džons Degenkolbs, kurš turpmāk pārstāvēs “Lotto Soudal” krāsas.

Tikmēr līgumu ar “Trek –Segafredo” vienību pagarinājis trīs reizes par Latvijas gada labāko riteņbraucēju atzītais Toms Skujiņš. Šogad 15. vietu Eiropas čempionātā izcīnījušais carnikavietis vienojies par sadarbības turpināšanu vēl uz vienu sezonu. Skujiņš ASV reģistrēto vienību pārstāv kopš 2018. gada.

Otro gadu pēc kārtas Skujiņš startējis “Tour de France” velobraucienā. Šogad latvieša augstākais rezultāts šajā tūrē bija devītā vieta. Jāizceļ arī iekļūšana labāko desmitniekā “Strade Bianche” velobraucienā, sekmīgi startēja arī “Amstel Gold Race” un “San Sebastian” klasikās. Sezonas sākumā Skujiņš bija otrais arī “Tour de la Provence” etapā.

“Trek – Segafredo” pievienojies arī Vinčenzo Nibali. Komandu turpinās pārstāvēt Jaspers Streivens, Bauke Mollema un Ričijs Porte. Tāpat kā citas pasaules tūres vienības, arī “Trek – Segafredo” startēs visās prestižākajās viendienu un daudzdienu sacensībās. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu