NOAA: Vēršanās pret viesuļvētrām ar kodolieročiem var sagadāt postošas sekas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kodolieroču izmantošana viesuļvētru apturēšanai neesot labākā ideja, paziņojuši ASV zinātnieki pēc tam, kad medijos izplatījušās ziņas, ka ASV prezidents Donads Tramps pieļāvis šādu iespēju, vēsta BBC.

Nacionālā okeānu un atmosfēras administrācija (NOAA) paziņojusi, ka šādas rīcības sekas būtu katastrofālas un postošas.

Tāpat NOAA skaidrojuši, ka kodolieroču raidīšana uz viesuļvētru epicentru, visticamāk, neapstādinātu spēcīgo vēju un radioaktīvais piesārņojums kopā ar spēcīgo vēju ļoti ātri izplatītos.

Pēc tam, kad izplatījušās ziņas par kodolieroču izmantošanu šādiem nolūkiem, sociālajā tīklā "Twitter" izplatījies tēmturis - #ThatsHowTheApocalyseStarted.

Jau tika vēstīts, ka ASV prezidents Donalds Tramps, tiekoties ar augstām Iekšzemes drošības ministrijas un nacionālās drošības amatpersonām, vairākkārt ierosinājis pret viesuļvētrām, pirms tās sasniegušas ASV krastu, vērsties ar kodolieročiem, vēsta portāls "Axios", atsaucoties uz avotiem, kas dzirdējuši prezidenta privāti izteiktos spriedumus un ir informēti par nacionālās drošības padomes atskaiti, kurā šie izteikumi fiksēti.

Šī neesot pirmā reize, kad prezidents nācis klajā ar līdzīgiem priekšlikumiem. 2017. gadā Tramps vaicājis augsta ranga amatpersonai, vai administrācijai vajadzētu bombardēt viesuļvētras, lai nepieļautu, ka tās sasniedz ASV krastu.

Taču pirmdien, 26. augustā, Tramps noliedzis portāla "Axios" vēstīto.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu