Lielbritānijā dārgumu meklētāji atraduši vērienīgu zemē apslēptu mantu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijā dārgumu meklētāji Ādams Stepls un Līza Greisa ar metāla detektoru atraduši vairāk nekā divus tūkstošus karaļa Harolda II laika monētu, vēsta "Daily Mail".

Monētas ir tūkstoš gadus senas un tās esot labi saglabājušās. Atrastais dārgums tika nodots Londonas muzejam, lai eksperti varētu noteikt to precīzo vērtību. Pēc aptuveniem aprēķiniem monētas novērtētas gandrīz piecos miljonos eiro.

Šis atradums ir klasificējams kā viens no vērtīgākajiem un senākajiem, kāds atrasts Lielbritānijā.

» Ko var atrast pludmalē ar metāla detektoru? Atklāj apslēptās mantas meklētājs

Monētu eksperts Naidžels Mills uzskata, ka dārgumi noteikti piederējuši kādam ietekmīgam cilvēkam, kurš tās ieraka zemē, lai noslēptu.

"Tajā laikā tā bija liela naudas summa. Toreiz nebija bankas. Kur vēl lai glabā šādu dārgumu? Skaidrs, ka zemē," skaidroja monētu eksperts.

Atradums tika nodots Britu muzejam Londonā, lai eksperti varētu noteikt precīzu monētu vērtību. Speciālisti izpēti veikuši aptuveni septiņus mēnešus un tuvākajā laikā tās tiks demonstrētas muzeja apmeklētājiem.

Ja muzejs tomēr neizpirks monētas, tās tiks atgrieztas dārgumu meklētājiem. Saskaņā ar "Daily Mail" sniegto informāciju, zemes īpašnieks, kura teritorijā atrastas monētas, ir tiesīgs pieprasīt pusi no atrastās mantas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu