Ugunsgrēkos Latvijā pirmdien cietuši trīs cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji Latvijā dzēsuši 28 ugunsgrēkus, kuros cieta trīs cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā informācija.

Pirmdien, 26. augustā, ap plkst. 17.30 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no daudzstāvu dzīvojamās ēkas balkona nāca dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka uz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas balkona bija degušas sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

Cenšoties dzēst liesmas saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt ap plkst. 19 VUGD saņēma izsaukumu uz Bausku, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas virtuvē deg gāzes balons un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši ugunsgrēkā un tika nodoti NMPD mediķiem. Notikuma vietā ugunsdzēsēji nodzēsa liesmas, atdzesēja gāzes balonu, kam bija radusies noplūde, un iznesa to no telpām drošā attālumā.

Kopumā šogad Latvijā ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 53, bet cietuši - vēl 192 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji 22 gadījumos devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, bet 15 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu