"Kam ir nauda, tas pasūta mūziku!" Psihoterapeite Aina Poiša atklāj ģimeņu problēmas, ko visbiežāk nākas risināt (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Viktors Devjatovs/TVNET

Vardarbīga komunikācija, vajadzība šķirties, neatrisināti konflikti ir tikai dažas no problēmām, kuras savā ikdienā palīdz risināt ģimenes psihoterapeiti. Ar kādām domstarpībām ģimenes visbiežāk vēršas pie Ainas Poišas, sarunā raidījumā "Apollo 1h" atklāj pati psihoterapeite.

Video: Aina Poiša atklāj ar kādām domstarpībām ģimenes visbiežāk vēršas pie viņas

Aina Poiša atzīst, ka pēdējā laikā sanāk nodarboties tieši ar pāriem.

"Tā problēma dažreiz ir vardarbīga komunikācija. Joprojām kāds grib justies kā galvenais. Piemēram, kam ir nauda, tas pasūta mūziku. Ik pa brīdim ir novērojamas krīzes pāru dinamikā.

Ja cilvēki to nezina, viņi apjūk, kad beidzas pirmā fāze - iemīlēšanās, kad viss ir ideāli un skaisti.

Pēc tam sākas realitāte, šķiet - vai tas ir tas pats cilvēks? Izrādās, ka viņam ir savi trūkumi un ieradumi, kas man nav pieņemami. Pie pirmajām grūtībām gribas pacelt balto karogu un padoties." 

Psihoterapeite atzīst, ka reizēm nepieciešams palīdzēt pāriem saprast - notiekošais ir vien neliela krīze. Tā ir kā zīme, ka jāsāk piestrādāt un pieslīpēt attiecības: "Ja tas beidzas labi, vienmēr ir gandarījums."

Ne vienmēr arī iespējams saglābt attiecības, reizēm nākas darīt šķietami sāpīgāko - šķirties.

"Reizēm cilvēki ir izdeguši savās attiecībās un viņiem ir jāpalīdz izšķirties, kas nav tas jaukākais brīdis. Jādod cerība, ka tā nebūs milzīga trauma bērniem, jo neveselīgas pāru attiecības arī ir trauma bērniem. Tas rūpīgi jāizsver, kas ir labākais risinājums," teic Poiša.

Psihoterapeite pie risināmiem jautājumiem pieskaita arī sānsoļus, nodevību un netikšanu galā ar vecāku ietekmi. "Reizēm vecāki neievēro robežas," skaidro Poiša.

"Jā, iespējams, saikne ir pārāk stipra vai arī ir kāds neatrisināts konflikts, kurš joprojām velkas līdzi un apgrūtina veselīgu komunikāciju paaudžu kontekstā. Tas spektrs ir diezgan plašs."

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu