Nīderlandietis Jākobsens "Vuelta a Espana" posma finišā par mata tiesu pārspēj Benetu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fabio Jākobsens (pa kreisi priekšplānā) finišā.
Fabio Jākobsens (pa kreisi priekšplānā) finišā. Foto: https://www.lavuelta.es/en

Nīderlandes čempions grupas braucienā Fabio Jākobsens no "Deceuninck - Quick Step" komandas otrdien svinēja dramatisku uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" ceturtajā posmā.

Šajā etapā riteņbraucējiem bija jāveic 175,5 kilometrus gara distance ar vienu trešās kategorijas kāpumu. Posms tomēr bija relatīvi līdzens, līdz ar to tā uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā.

Sprintā ātrākais bija Jākobsens, kurš pārspēja īru Semu Benetu ("BORA - hansgrohe"), uzvarētāju noskaidrojot vien pēc fotofiniša noskatīšanās. Savukārt trešais bija vācietis Maksimiliāns Valšeids ("Sunweb").

Benets cīņā par uzvaru iesaistījās par spīti tam, ka piecus kilometrus pirms finiša aplī aizbrauca nepareizajā virzienā, tādējādi zaudēdams dārgas sekundes.

Lielajā grupā, kas distanci beidza pēc četrām stundām četrām minūtēm un 16 sekundēm, finišēja arī kopvērtējuma līderis Nikolass Rošs no Īrijas ("Sunweb"), kā arī pārējie titula pretendenti.

22 gadus vecajam Jākobsenam šī ir debija lielajās tūrēs.

"Nezinu, cik tuvu tas bija, varbūt dažus milimetrus. Kad ieraudzīju komandu līksmojam, sapratu, ka esmu uzvarējis. Pats to neredzēju, jo acis bija ciet," par spraigo finišu stāstīja Jākobsens.

Rošam kopvērtējumā seko divi kolumbieši - divas sekundes atpaliek Nairo Kintana ("Movistar"), bet astoņas sekundes lēnāks ir Rigoverto Urans ("Education First").

Velobrauciens noslēgsies 15.septembrī Madridē, kad būs veikts 21.posms.

Latvijas riteņbraucēji tāpat kā pagājušajā gadā Spānijas tūrē nepiedalās.

"Vuelta a Espana" norisinās 74.reizi. Pērn par čempionu tika kronēts brits Saimons Jeitss, kurš, tāpat kā 2017.gada čempions Kriss Frūms, šogad nestartē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu