Rumānijas prokuratūra izmeklē vācu bērnu un pusaudžu paverdzināšanu "pāraudzināšanas" programmas ietvaros (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērns, ilustratīvs attēls
Bērns, ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Rumānijas varasiestādes otrdien, 27. augustā, pārmeklējušas astoņas mājas, izmeklējot iespējamo vācu bērnu un pusaudžu paverdzināšanu sociālās "pāraudzināšanas" programmas ietvaros.

Pret astoņām personām, tostarp diviem vāciešiem, sākta izmeklēšana par bērnu un pusaudžu pakļaušanu smagam fiziskam darbam vairākās mājsaimniecībās, turot viņus "verdzībai līdzīgos apstākļos". Bērni un pusaudži, kas ir vecumā no 12 līdz 18 gadiem, tikuši pakļauti pazemošanai un degradējošai attieksmei, paziņoja Rumānijas prokuratūra.

Visi astoņi aizdomās turamie ir darbojušies tā dēvētajā sociālajā programmā "Projekt Maramures", kura nosaukums cēlies no Rumānijas Maramurešas reģiona vārda, kurā programma darbojusies.

Neviens no aizdomās turamajiem vēl nav aizturēts.

Projektā tika solīts pāraudzināt bērnus un pusaudžus ar uzvedības problēmām no Vācijas, iesaistot viņus izklaidējošās aktivitātēs un sniedzot viņiem psiholoģisku palīdzību. Taču prokuratūra atklājusi, ka pusaudžiem nav ļauts mācīties vai dzert zāles, ko viņiem izrakstījuši mediķi. Viņiem liegtas iespējas kontaktēties ar ārpasauli un viņi pakļauti brutālām pāraudzināšanas metodēm.

Prokuratūra neatklāja, cik daudz bērnu ir cietuši šī projekta ietvaros, bet "Projekt Maramures" mājaslapā teikts, ka kopš projekta sākuma tajā uzņemts kopumā 61 bērns un gandrīz 20 jaunieši.

Bērni un pusaudži izmitināti nomaļā lauku īpašumā un aptuveni desmit ģimenēs.

Pārkāpumi pret bērniem un pusaudžiem pastrādāti no 2014.gada līdz šā gada augustam, atklāja prokuratūra.

Ziņas par pārkāpumiem šīs programmas ietvaros agrāk vairākkārt ir parādījušās Rumānijas medijos, taču varasiestādes iesaistījušās tikai tagad.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu