Bijušo "Google" inženieri apsūdz komercnoslēpuma zādzībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Bijušajam ASV tehnoloģiju uzņēmuma "Google" inženierim Entonijam Levandovskim otrdien, 27. augustā, tika izvirzītas kriminālapsūdzības komercnoslēpumu zagšanā no šī uzņēmuma pašbraucošo automobiļu projekta, ko viņš izdarījis pirms pāriešanas darbā uz "Uber".

Ja Levandovskis tiks atzīts par vainīgu, viņam var draudēt cietumsods līdz 10 gadiem un 250 000 ASV dolāru naudassods par katru pārkāpumu, informēja federālie prokurori, kas paziņoja par šīm kriminālapsūdzībām.

"Mums visiem ir tiesības mainīt darbu, nevienam no mums nav tiesību piepildīt savas kabatas, dodoties prom," sacīja ASV prokurors Deivids Andersons, paziņojot par 33 apsūdzībām komercnoslēpumu zagšanā un to zagšanas mēģinājumā.

"Zādzība nav inovācija," viņš piebilda.

39 gadus vecais Levandovskis bija viens no grupas dibinātājiem, kura strādāja pie "Google" pašbraucošā automobiļa "Waymo" projekta, kas tagad ir struktūra "Google" mātesfirmā "Alphabet".

Levandovskis strādāja pie šī projekta kopš 2009. gada un bija aerolāzerskenēšanas (LiDAR) komandas vadītājs, kad viņš 2016. gada janvārī aizgāja no "Google" bez iepriekšēja paziņojuma, teikts apsūdzību rakstā.

Viņš aizgāja no "Google" uz paša jaundibinātu uzņēmumu "Otto", kuru vēlāk iegādājās "Uber".

Apsūdzības iepriekš bija izteiktas civillietā, kurā “Waymo" apsūdzēja "Uber" komercnoslēpumu zagšanā. Šī lieta pērn tika izbeigta ar izlīgumu starp abiem uzņēmumiem.

"Uber" atlaida Levandovski 2017. gadā, kad abi uzņēmumi gatavojās tiesāties šajā civillietā. “Waymo" bija apgalvojis, ka "Uber" bijusi slepena noruna ar Levandovski.

Saskaņā ar otrdien izvirzītajām apsūdzībām Levandovskis pirms aiziešanas no "Google" bija lejuplādējis tūkstošiem datņu, tai skaitā ar LiDAR instalēšanas un testēšanas instrukcijām.

Apsūdzību raksts liecina, ka gan agrākā civillieta, gan tagadējā krimināllieta attiecas uz LiDAR – lāzerbāzētu sistēmu, kura ir ļoti svarīga, lai pašbraucošajiem automobiļiem tiktu nodrošināts to apkārtnes trīsdimensionāls attēls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu