Kārlis Būmeisters: Pazaudēju ne tikai Valteru, zaudēju arī daļu sevis (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Mūziķis un Eiropas Parlamenta Konservatīvo un reformistu grupas preses sekretārs Kārlis Būmeisters intervijā žurnālam “Ieva” kavējās atmiņās par pērn aizsaulē aizgājušo labāko draugu, mūziķi un TV personību Valteru Frīdenbergu.

Kā pastāstīja Kārlis, viņš vēl tikai mācās sadzīvot ar labākā drauga zaudējumu. 

"Mēs ar Valču, kad iepazināmies, nevarējām izvēlēties – būsim draugi vai ne. Trīs gadu vecumā vienkārši bijām kopā, līdz ar to mūs mierīgi varēja saukt par brāļiem no dažādām mātēm. Ļoti liels dzīves laiks tika pavadīts kopā. Es uzaugu, mācīdamies no Valčas, paņemdams daļu no viņa un viņš savukārt no manis.

Līdz ar to pazaudēju ne tikai Valteru, zaudēju arī daļu sevis. To mūziku, ko es viņam esmu iemācījis, tos jokus, ko viņš iemācījis man, un vēl tūkstoš citu lietu.

Diemžēl nokavēju pēdējo satikšanos ar Valču – biju jau nopircis biļetes, bet nepaspēju. Kādas pāris dienas pēc viņa aiziešanas kā tāds muļķis rakstīju viņam WhatsApp: "Vecīt, ja tu plāno pie manis nākt murgos, tikai apģērbies!"" intervijā pastāstīja Būmeisters.

Jau vēstīts, ka Frīdenbergs mira 2018. gada 17. oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi.

26. oktobrī notika publiska atvadīšanās no Frīdenberga Rīgas krematorijas Lielajā zālē. Pēdējo reizi satikties ar viņu bija ieradusies gan ģimene, gan draugi un talanta pielūdzēji.

Pērn sarunā ar žurnālu "Ieva" Frīdenberga līgava Kristīne Paegle pastāstīja, ka viņš aizgājis aizsaulē īsi pirms ieplānotā kāzu datuma.

"Jā, bija nolikta jau kāzu diena - 23. oktobris. Valtera tad jau vairs nebija... Bijām visu izrunājuši, kas un kā būs," intervijā atklāj Kristīne.

Viņa turpināja: "Mūsu kāzās mēs būtu dziedājuši dziesmu "Over the Rainbow", Valters spēlētu ukuleli... Es būtu ģērbusies baltā lina kleitā, bet viņš izšūtā lina kreklā un biksēs no koncertuzveduma "Dod, Dieviņi". Šajā tērpā Valteru kremēja."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu