Autopsijā atklājas jaunas detaļas par pedofilijā apsūdzētā Džefrija Epsteina pašnāvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Seksuālos noziegumos apsūdzētā finansista Džefrija Epsteina līķa autopsijā konstatēts, ka Epsteins pakāries, piesienot palagu pie divstāvīgas gultas, kas atrodas kamerā, vēsta "Vice".

Jaunākā informācija, ko publicējis "The New York Times" liecina, ka Epsteins, visticamāk, piesējis palagu pie divstāvu gultas augšējās daļas un ar visu svaru nometies uz grīdas. Spēks bijis tik liels, ka tas salauzis finansitam kakla skriemeļus. Tieši šis fakts raisījis aizdomas, ka Epsteinu kāds noslepkavojis.

66 gadus vecā Epsteina līķis cietuma kamerā tika atrasts ap 7.30 no rīta. 

Tas noticis dienu pēc tam, kad tiesas publicētos dokumentos minētas jaunas detaļas par viņa noziegumiem. Kāda upure pastāstījusi, ka Epsteinam pietuvināti cilvēki viņai likuši stāties seksuālās attiecībās ar vismaz sešiem prominentiem vīriešiem, tai skaitā Lielbritānijas karalienes dēlu princi Endrū. 

» Princis Endrū oficiāli paziņo, ka nav zinājis par Džefrija Epsteina seksuālajiem noziegumiem

Jau tika ziņots, ka Epsteins arī jūlijā mēģinājis veikt pašnāvību pēc tam, kad viņam tika atteikta atbrīvošana pret drošības naudu. Toreiz vīrietis tika atrasts savā kamerā ar skrāpējumiem un iegriezumiem kaklā. Viņš tika nogādāts slimnīcā, bet pēc tās viņš atkal nokļuva aiz restēm.

Tāpat pēc Epsteina pašnāvības no amata tika atstādināts ASV Cietumu biroja vadītājs un divi cietumsargi. Tas izdarīts tāpēc, ka sargi Ņujorkas cietumā, kur bija ieslodzīts Epsteins, nepildīja savu uzdevumu atturēt viņu no pašnāvības. 

Pēc pašnāvības mēģinājuma 23. jūlijā cietumsargiem vajadzēja reizi pusstundā viņu novērot, taču tas neesot darīts. Abi sargi esot iemiguši, jo viņi strādāja virsstundas personāla trūkuma dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu